CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Crònica de les marxes en defensa del territori a l'Alt Urgell i a la Ribera Baixa

Una trentena de joves caminen de la Seu d'Urgell fins a Vilanova de Banat

 

El passat dissabte tingué lloc a l'Alt Urgell la segona de les diverses marxes pel territori que organitza la CAJEI arreu dels Països Catalans. A les 10h una trentena de joves iniciaren la caminada des de la Seu d'Urgell fins a Vilanova de Banat, que durant 3h transcorregué entre alguns dels paratges més bonics d'aquesta comarca.

 

Mitja hora després d'arribar a Vilanova va començar l'acte polític. En primer lloc intervingué Pau Lozano, portaveu de l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell, que explicà les diverses problemàtiques a les que s'enfronta l'Alt Urgell,entre elles l'ampliació de l'Aeroport de Montferrer. Tot seguit prengué la paraula el portaveu de la Associació En Defensa de l'Alt Urgell, Francesc Parra, que explicà a fons les conseqüències del projecte de l'aeroport. Tancà l'acte Martí Humet, portaveu de la campanya, explicant els motius i objectius de les marxes així com de la campanya “Ni especulació ni destrucció, el jovent defensem el territori”. A l'acabar també hi va haver un moment de record per en Franki, un jove terrassenc recentment empresonat per ultratge a la bandera.

 

Un cop finalitzats els parlaments tingué lloc un dinar popular a la plaça del poble, seguit d'actuacions musicals amb cantautor i música tradicionals. Vora les 18h es s'emprengué el camí de tornada cap a la Seu , amb la consciència refermada per part dels assistents de la riquesa del nostre territori i del fet que davant els interessos econòmics que especulen amb ell i el destrueixen som els i les joves els qui hem de lluitar per defensar-lo.

 

 

Èxit de la caminada en defensa del territori a Favara

 

25 joves de tota la comarca han participat aquest matí en la primera marxa en defensa del territori organitzada per l'Assemblea de Joves de la Ribera Baixa (AJRB) a Favara.

 

Amb aquesta activitat, que s'emmarca dins de la campanya nacional de la Cajei <<Ni especulació, ni destrucció, el jovent defensa el territori>> es pretén conscienciar a la població del gran valor que té el territori de la nostra comarca i la necessitat que tenim de defensar-lo entre tots i totes de les múltiples agressions que està patint com ara els PAIs que afecten els termes municipals de Cullera, Favara, Llaurí i Corbera o les obres del transvassament Xúquer – Vinalopó, que poden suposar la mort definitiva dels arrossars a la Ribera Baixa.

 

A les 11:30 hores del matí, després d'un suculent esmorzar popular, ha començat la marxa. Al voltant de les 14:30 hores els joves han arribat al cim conegut popularment com l'Ouet i una hora més tard han arribat fins a la Cova de la Galera. A les 16:30 hores ha finalitzat la marxa davant de les portes de l'Ajuntament de Favara.

 

Des de l'AJRB es valora molt positivament aquesta activitat i s'ha decidit que a partir d'ara es farà com a mínim una marxa en defensa del territori cada any.

 

Assemblea de Joves de la Ribera Baixa – Cajei

02-05-2008

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7