CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Caminada pel territori -17 d´abril de 2008

Assemblea de joves de la Vall de Perputxent (Beniarrés, el Comtat)

Des de l'Assemblea de Joves de la Vall de Perputxent i des de la CAJEI , no podem amagar el nostre orgull de poder celebrar una caminada en un dels paratges més emblemàtics del Comtat, la Vall de Perputxent. Aquesta no és una passejada més. Aquesta és una caminada per gaudir del paisatge i del nostre patrimoni, a la vegada que és una caminada que pretén alertar sobre els riscos i els perills que hem d'afrontar davant l'avanç del nou model de creixement urbanístic insostenible que ens amenaça des de fa temps. Per això, és un gran plaer veure que la gent de la comarca i de la resta del territori està compromesa amb el medi ambient i amb la natura que ens envolta, i que està preparada per lluitar contra les polítiques destructives del territori.

 

A Beniarrés, al Comtat, i a tots els Països Catalans, estem patint amb indignació les polítiques especulatives del poder. Aquesta política està convertint el nostre territori en el paradís dels mafiosos espanyolistes i dels polítics feixistes sense escrúpols i sense sentiment cap a la natura que ens ofereix la nostra terra. Volen convertir les nostres llomes en xalets de luxe, les nostres planes en camps de golf i plenar los nostres serres de molins eòlics.

 

Aquest urbanisme és un model especulatiu i depredador del territori que no respon a l´interés comú, sinó a l'enriquiment d'aquests animals amb corbata. Ens precipitem, així, cap a un model de territori dissenyat en un estàndard de ciutat difusa on les urbanitzacions s'escampen com una taca d'oli difuminant els límits entre la ciutat i el camp, acabant amb el patrimoni paisatgístic, com l'horta de València. Especialment són negatives aquelles urbanitzacions que es constitueixen fora de les viles i que fa que la població augmente el doble o fins i tot el triple. Un exemple clar el podem trobar a la mateixa comarca del Comtat, on s'estan duent a terme les excavacions que està provocant l'anomenada “Joia de Planes”, que acabarà amb 298 xalets de luxe que multiplicaran per tres la població de Planes.

 

També volem denunciar, una vegada més, la greu contaminació que pateix l'aigua d'aquesta “plantà” , i tot a conseqüència de què les administracions espanyoles i el govern de Camps deixen que els empresaris aboquen els residus de les fàbriques de tèxtil al riu Serpis.

 

Ens agradaria citar també plans destructius del territori com l'Autovia del “Mediterranio” que està dividint el Comtat en dos, el pla eòlic a la serra d´Almudaina o els distints PAIs a l'Alcoià. Tot plegat, noves amenaces que tenen per objectiu desfer la natura i, amb el pretext d'un model de vida de més qualitat, enriquir les butxaques de constructores i polítics.

 

El fi d´aquesta marxa es concienciar-nos i intentar concienciar als demés, ja que els que estem compromesos amb la natura som els únics que podrem aconseguir quelcom amb les nostres mans. Si no ho fem nosaltres, ningú ho farà per tots perquè si no intentem aturar aquesta barbaritat, la natura ens tornarà el colp que estem donant-li, i possiblement el dia del colp no estiga tant lluny...

 

Des de la CAJEI seguirem lluitant amb els mitjans que disposem perquè el territori català puga conservar-se i per fer fora del nostre territori als polítics corruptes i als empresaris especuladors.

 

El jovent defensem el territori!

 

Visca la terra!

 

Assemblea de Joves Vall de Perputxent

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

www.cajei.net

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7