CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Atac a la simbologia feixista del cementiri de Sant Andreu

Aquest matí el cementiri de Sant Andreu del Palomar s'ha llevat amb un atac al seu panteó al soldado espanyol.

 

Aquesta acció es reivindica des de la CAJEI emmarcada dins de la campanya contra la simbologia feixista que encara és molt viva als nostres pobles.

 

El soldat de l'entrada ha perdut el cap, unes plaques de l'interior amb l'àguila franquista i una placa de l'ejercito español "a los soldados caídos por la pátria" han estat atacades amb pintura i elements corrosius.

 

Aquesta acció és una clara acció de denúncia, de rebuig a aquesta simbologia feixista que encara perdura als nostres carrers. Aquesta acció té la voluntat, també, de denunciar el tracte que ha rebut aquest tema per part del Districte de Nou Barris qui, fa dues setmanes, va desestimar una proposta (emparada per la nova llei de la memòria històrica) de retirar aquests símbols franquistes del cementiri.

 

Cal dir que aquest matí quan una reportera d'una revista del poble s'ha adreçat al lloc dels fets per a documentar-los ha estat interrogada i registrada per dos agents del cos repressor dels Mossos d'Esquadra que han acabat quedant-se amb la targeta de la càmara digital que contenia les imatges de l'acció.

 

Canya a l'espanyolisme
Retirem la simbologia feixista dels nostres carrers!

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7