CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

L'Assemblea de Joves de la Ribera Baixa pinta el monòlit franquista de Sueca

Ribera Baixa, 10 de desembre de 2007-12-10

 

Durant la nit del 8 al 9 de desembre, l'Assemblea de Joves de la Ribera Baixa (AJRB) realitzà una acció en la qual es va pintar el monòlit franquista situat a escassos 10 metres del cuartel de la Guàrdia Civil de Sueca.

 

D'aquesta manera l'AJRB volem denunciar l'existència d'un monument en homenatge a tots aquells franquistes que durant l'anomenada Guerra Civil espanyola i la postguerra assassinaren, torturaren, violaren i massacraren més d'un milió de treballadors i treballadores que lluitaren per la justícia social, contra el feixisme i per la llibertat de tots nosaltres.

 

Aquesta acció s'emmarca dins de la campanya nacional “Subversió per la llibertat: fora simbologia espanyola dels nostres carrers” que està portant a terme la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i servix per a denunciar i retirar tots els símbols visibles de l'opressió franquista i espanyola que queden als carrers dels nostres pobles.

 

La CAJEI amb aquesta campanya nacional pretenem evidenciar, denunciar i acabar amb tota simbologia commemorativa de temps del franquisme, simbologia opressora o impositiva de l'estat espanyol vers el nostre país, cultura i poble. Una campanya de subversió contra aquells símbols que de forma visual romanen en els nostres paisatges amb total impunitat i normalitat, mostrant diàriament el poder al que estem sotmesos, per recordar-nos quina història ens pertoca i a quin estat pertanyem.

 

Assemblea de Joves de la Ribera Baixa – Cajei

ajriberabaixa@cajei.net

www.cajei.net

 

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7