CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

La CAJEI lliura 1.000 plaques franquistes a la Generalitat de Catalunya i del País Valencià

Amb aquesta acció simbòlica es vol denunciar la passivitat de les institucions en la retirada dels símbols franquistes

 

L'acte dóna el tret de sortida a la Campanya Nacional de la coordinadora

 

Un centenar de membres de la CAJEI han assistit aquest matí a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a la presentació de la Campanya Nacional SUBVERSIÓ PER LA LLIBERTAT. Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers! Simultàniament, una cinquantena de membres de la CAJEI també es concentraven a la Plaça Manises de València.

 

Prèviament, aquesta matinada membres de la CAJEI han boicotejat el monument a Primo de Rivera situat al barri de Les Corts de Barcelona tacant amb pintura l'escultura impulsada per la Falange Espanyola.

Pel que fa València, s'han dipositat unes 200 plaques davant la Generalitat. A Barcelona, s'han distribuït davant la Generalitat de Catalunya unes 750 plaques amb el jou i les fletxes falangistes de l' Instituto de la Vivienda de l'època franquista. A més, a ambdós llocs s'han desplegat pancartes amb els lemes “Fora simbologia feixista dels Països Catalans”, “Acabant amb les xacres del passat construïm un futur lliure” i “Subversió per la Llibertat” .

 

A les 12 h del migdia, han començat les respectives rodes de premsa en la qual s'ha destacat la necessitat d'eradicar la simbologia feixista que encara és present al carrer, com les plaques que s'han lliurat a la Generalitat, els monuments d'homenatge als Caídos por la Pàtria o les àguiles de l'escut franquista que encara hi ha al sobre de molts edificis.

 

Per la CAJEI, això només és el primer pas d'una campanya que vol acabar amb el conjunt de símbols i elements representatius de l'espanyolisme i de les imposicions antidemocràtiques als Països Catalans.

 

Des de la CAJEI es denuncia que malgrat haver mort el dictador Francisco Franco ja fa 30 anys, encara són molts els símbols i elements representatius del feixisme que s'han conservat. Per això, denuncien la passivitat d'ambdues Generalitats, ja que no han fet res al respecte i encara queda molta feina per fer.

 

Una vegada finalitzada la roda de premsa, s'ha llegit un comunicat i s'han lliurat les plaques a la Generalitat de Catalunya i del País Valencià alhora que es lliurava el manifest de la Campanya Nacional.

 

Aquesta tarda a les 17 h està prevista una xiulada de protesta davant la caserna militar d' El Bruc a Barcelona.

 

CAJEI,

23 de Juny de 2007

 

 

 

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7