CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

L'ESCAROT- l'Assemblea de Joves de la Costera, canvia el nom del carrer Constitució pel carrer Joan Fuster a Moixent

La passada matinada del dimecres al dijous dia 6 i emmarcada a la campanya de “Subversió per la llibertat! Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers” l'Assemblea de Joves de la Costera va retirar les plaques del Carrer de la Constitució a la localitat de Moixent, substituint-les per unes altres plaques amb el nou nom del carrer: Joan Fuster.

 

L'acció va quedar acabada amb el repartiment d'un manifest per les cases del carrer i per les rodalies. El manifest amb el lema “ La Constitució espanyola; la nostra presó” explicava tots aquells punts negatius de la Constitució després de gairebé 30 anys de suportar el seu pes, que ens continua oprimint com a classe i com a poble.

 

Des de l'AJ de la Costera continuarem substituint tota aquella simbologia que enalteix i perpetua l'actual ordre per aquella que representa la nostra lluita com a poble i com a classe oprimida. La nostra fermesa i convicció seran absolutes per construir un futur digne i lliure per a tots!

 

L'ESCAROT ( Assemblea de Joves de la Costera )

CAJEI- (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

 

 

Manifest: La Constitució espanyola; la nostra presó!

 

Ja fa pràcticament 30 anys que el pes de la Constitució espanyola recau sobre el poble treballador, trepitjant els nostres drets i la nostra identitat, sota el pretext d'una “Reconciliación Nacional” que consagra les glòries de l' “España grande y libre” i del lliure mercat (capitalisme), sense deixar una sola escletxa per a la modificació dels seus pilars i per la ruptura democràtica del nostre poble amb l' statu quo imperant.

 

Als Països Catalans cada dia veiem com va caient la màscara i el maquillatge democràtic del sistema polític espanyol, deixant-se entreveure així la farsa de la Segona Restauració Borbònica (malnomenada Transició democràtica) i de l'aprovació de la Constitució espanyola el 1978. L'únic pacte social i la única reconciliació que hi va haver va ser entre les Corts feixistes de la dreta més retrògrada i la burgesia perifèrica que estava contemplant noves formes d'explotació més subtils (globalització, liberalisme, etc.), a més dels elements més trepes de l'esquerra espanyola, que passarien de defensar el socialisme i l'autodeterminació dels pobles a acceptar i vanagloriar la propietat privada sobre els mitjans de producció i un sistema monàrquic que gestionarien juntament.

 

Els articles del títol preliminar del text (els més intocables i innegociables de la carta) garanteixen l'autoritat militar del monarca Don Juan Carlos de Borbón (exigida expressament pel dictador Franco ), la unitat de la pàtria espanyola (també heretada del franquisme) i el sistema autonòmic que dia a dia va desvertebrant la realitat cultural, lingüística i identitària dels Països Catalans. El pacte del silenci no només ha fet callar i obviar totes les barbaritats que es van cometre al passat, sinó que encara avui la nostra llengua és considerada com una modalitat de la llengua espanyola que no pot ocupar cap altre lloc ( segons la seua concepció) que l'àmbit familiar, quedant pràcticament prohibida a la resta d'àmbits de la vida pública: li deparen un futur de desprestigi i de marginació.

 

Davant açò, el jovent actual ens trobem davant una situació insostenible. Estem sotmesos i esclavitzats a una constitució que no hem votat , i que difícilment podrem modificar. Ens trobem davant una constitució a la qual hem de servir, i de la qual no podem protestar si no volem acabar als jutjats de l'audiència nacional. Ens trobem davant una constitució que és l'hereva directa del franquisme. Ens trobem davant una constitució que legitima i legalitza l'opressió d'uns pobles sobre altres, d'una llengua sobre altres, de la burgesia sobre la classe treballadora. Tornem a la vella història d'opressors i oprimits . Qui guanya amb aquesta constitució?

 

Ens trobem davant d'una constitució que il·legalitza aquelles idees que van més enllà dels paràmetres “constitucionals”; tenim el clar exemple de la repressió que implica la famosa “Llei de partits” il·legalitzant aquelles idees que no agraden als poders espanyolistes i capitalistes establerts. O també la tristament famosa “Llei antiterrorista” mitjançant la qual han estat detinguts i torturats molts joves independentistes pel simple fet de ser-ho i defensar-ho. Aquesta llei vulnera explícitament els drets humans dels i les empresonades, en poder-los incomunicar i sotmetre'ls impunement a tortures físiques i psicològiques . On és la democràcia??

 

Ens trobem amb una constitució que suposadament garanteix el dret a una vivenda , el dret a un treball digne . On estan aquestos drets? En lloc d'açò, els jovent ens trobem amb un panorama on regna l' especulació urbanística, on les màfies immobiliàries estan a l'ordre del dia. Vegem com el nostre territori es plena d'urbanitzacions i camps de golf, amb l'absolut consentiment del govern del PP i la complicitat del PSPV.

 

En definitiva ens trobem davant una constitució que ens oprimeix com a poble -negant-nos el dret a decidir lliurement el nostre futur- i com a classe – perpetuant l'estructura classista actual, i condemnant-nos a un futur on la majoria sols tindrem un treball temporal i una hipoteca de 50 anys-.

 

Davant açò, el jovent organitzat i combatiu no podem permetre que tot continue igual. Aquesta acció simbòlica de modificar el nom de carrer sols és el segon pas de la nostra campanya “Subversió per la llibertat, fora simbologia feixista dels nostres carrers”, que va començar amb la retirada de plaques feixistes.

 

La nostra fermesa i convicció seran absolutes per construir un futur digne i lliure per a tots!

 

L'ESCAROT ( Assemblea de Joves de la Costera )

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7