CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

A la Font de la Figuera, contra la simbologia feixista!

Als nostres pobles i ciutats hi ha molts emblemes, banderes, monuments o edificis que, més enllà de la seva aparença física, mantenen intacte el seu ranci significat. La simbologia espanyola ha pres un caràcter gairebé inqüestionable, perpetuant la permanència dels valors constitucionals suposadament “democràtics” i de les estructures legals que més ens han maltractat com a poble. A aquesta simbologia s'hi suma la propaganda oficial, la impunitat judicial dels més grans criminals del franquisme i el pacte de silenci que acceptà la classe política durant la reinstauració de  la monarquia borbònica espanyola dels anys 70.

 

La Font de la Figuera , igual que la resta de pobles de la Costera , no constitueix cap excepció a la regla; als carrers continuem observant simbologia que enalteix l'etapa més fosca de l'imperialisme espanyol, enalteix aquells que van entrar a foc i sang al nostre país, aquells que van matar els nostres avis, aquells que van assassinar el somni de tants i tants lluitadors!  La creu en honor a los caídos, la font dedicada “ a los caídos por Dios i por la patria”, les plaques del ministeri de vivenda franquistes...però també la bandera espanyola que encara oneja a l'ajuntament o l'himne que sona a festes... Tot açò no és fruit de l'atzar, és fruit de tota una estratègia imperialista espanyola per a recordar-nos d'una manera subtil però insistent el fet que pertànyer a l'Estat espanyol és inqüestionable i “normal”.

 

I és que la simbologia d'Espanya representa el que ha segut i és Espanya; una monarquia capitalista on els valors socials estan totalment supeditats als econòmics; un Estat on tot es compra i tot es ven, on tot està subjecte al mercat, inclosos els treballadors i les estudiants o la terra i la llengua.

 

La simbologia és l'expressió pública de tota aquesta mentida, d'aquest règim disfressat de democràcia formal; però el consens constitucional dels partits parlamentaris per a repartir-se el pastís  i que tot continue igual, contrasta avui en dia amb el dinamisme i l'actitud del jovent organitzat i d'altres organitzacions conscient de l'estafa democràtica. Des de l'Assemblea de Joves de la Costera (coordinada amb les altres AJ a través de la CAJEI ) passem a l'acció. Prenem la responsabilitat que ens pertoca enfront de la passivitat governamental i avui denunciem ací a la Font de la Figuera (com ja hem fet a Xàtiva davant l'ajuntament, o substituint noms de carrers a Moixent i la Llosa o llevant plaques feixistes dels pobles de la Costera ) la presència d'aquesta simbologia espanyola i feixista, que constitueix un insult a la lluita i a la memòria de tanta i tanta gent de les nostres terres.

 

Un poble sense memòria mai podrà avançar cap a un futur de llibertat.

 

La substitució de la simbologia sols és el primer pas de la campanya “Subversió per la Llibertat ”...la lluita continua perquè és l'únic camí!

 

Netegem els nostres carrers. Construïm un futur lliure!  

 

L'Escarot- Assemblea de Joves de la Costera

CAJEI- Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7