CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Continuen les accions de pressió contra la nomenclatura imposada per l'Estat espanyol i en favor de la nomenclatura popular i catalana

El carrer de l'Exèrcit de Vila-real, les places d'Espanya de Lleida i Barcelona i la plaça de la Hispanitat de l'Eixample són reivindicades com a carrer de les Barques, plaça de la Llibertat , plaça del Poble Català i plaça de la Revolta

 

La CAJEI ha donat aquest cap de setmana un no impuls a la renomenclatura de places i carrers dels Països Catalans amb noms imposats per l'Estat espanyol en el marc de la campanya nacional “Subversió per la Llibertat ! Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers”.

 

A Vila Real, l'Assemblea de Joves de la Plana Baixa ha reivindicat que el carrer de l'Exèrcit torni a ser l'històric i popular carrer de les Barques. Els joves han tapat així l'antiga nomenclatura, que homenatjava l'entra da de les tropes franquistes a Vila-real. A més, aquesta acció dóna continuïtat a la primitiva reivindicació que va aconseguir traduir el nom del carrer al català.

 

Al barri de la Sagrada Família , l'Assemblea de Joves de l'Eixample Nord ha restaurat la placa que ja fa tres anys es va posar a la plaça de la Hispanitat convertint-la en la plaça de la Revolta. Una acció que es va dur a terme per denunciar les celebracions imperialistes que tenen lloc durant el 12 d'Octubre i la simbologia que rememora aquesta data.

 

 

Finalment, les Assemblees de Joves de Lleida i Barcelona han decidit acabar amb les places d'Espanya de les seves ciutats, convertint-les en la plaça de la Llibertat i la plaça del Poble Català respectivament. Així, comença un a etapa de pressió a la Paeria i l'Ajuntament de Barcelona perquè canviïn aquests noms de forma definitiva.

 

Aquestes accions s'han dut a terme durant aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració espanyola del 2 de maig, durant la qual l'Estat pretén exaltar l'orgull espanyol més ranci en alguns indrets dels Països Catalans. A més, la renomenclatura de places i carrers ja havia estat iniciada a altres viles com ara Manresa, Vilanova i Gràcia, on fa uns mesos el ressò mediàtic de les accions va obrir el debat respecte la necessitat de plantejar-se el renombrament massiu de les places i carrers amb nomenclatura ofensiva pel poble català.

 

CAJEI - Subversió per la Llibertat !

Països Catalans, 4 de maig de 2007

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7