CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes

Tret de sortida a la segona fase de la campanya "Subversió per la Llibertat!"

 

El proper dissabte 23 de Febrer, la CAJEI oferirà una roda de premsa a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 12:00 h. per donar a conèixer a l'opinió pública catalana l'existència de més de 320 símbols de caràcter feixista i imposats que encara resten dempeus al nostre territori.

 

L'esdeveniment donarà el tret de sortida a la segona fase de la campanya Subversió per la Llibertat ! fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!, durant la qual les Assemblees de Joves dels Països Catalans emprendrem amb molta més força la tasca de neteja i boicot envers tota simbologia feixista i imposada que encara hi ha al nostre territori.

 

Entre la simbologia que serà denunciada, i posteriorment atacada, es troben:

 

•  Més de 20 àguiles imperials franquistes que segueixen embrutant edificis públics del nostre país: des de centres educatius de primària i secundària fins a casernes militars de les forces repressives de l'Estat espanyol.

 

•  Dos centenars de noms de places, carrers, edificis públics i centres educatius dedicats al general Francisco Franco i altres membres de la burocràcia feixista que durant 40 anys es van dedica a exterminar el nostre poble i la nostra identitat.

 

•  Altres símbols relacionats amb el general Francisco Franco i demés històrics del feixisme espanyol, com José Antonio o Miguel Primo de Rivera .

 

Tot el material que es proporcionarà durant la roda de premsa està documentat i és de fàcil comprovació. Tot i així, més de 30 anys després, ni les institucions catalanes ni les espanyoles han tingut vergonya de mantenir aquesta simbologia, malgrat les constants instàncies i peticions efectuades per la població catalana en general, i el veïnat afectat en concret. Per aquest motiu, la roda de premsa es durà a terme entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, sense excloure futures convocatòries a d'altres indrets dels Països Catalans.

 

La CAJEI es compromet, doncs, a seguir tirant pel dret i retirar unilateralment del nostre paisatge tota aquella simbologia possible , així com a seguir boicotejant i deslegitimant la resta de simbologia feixista que no tinguem capacitat de retirar, sempre en el marc de la campanya Subversió per la Llibertat ! però instant també al conjunt dels i les joves catalanes a prendre la iniciativa pel seu compte i unir-se a la retirada de tota aquesta simbologia.

 

Hem escollit el 23-F per ser una data incrustada en la memòria dels catalans i catalanes pel frustrat cop d'Estat del tinent coronel de la Guàrdia Civil espanyola Antonio Tejero. Però també perquè, cal recordar-ho, aquest cop d'estat va servir a la Monarquia espanyola i als artífex de l'actual situació de divisió dels Països Catalans per refermar el seu poder i presentar-se davant de l'opinió pública com els garants de la democràcia i l'Estat de dret. Malgrat que, 30 anys després, segueixin desemmascarant-se amb la seva negativa a reconèixer els nostre a dret a decidir i a construir el nostre futur com a poble.

 

CAJEI

20 de febrer de 2008

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7