CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

28 anys de "democràcia" espanyola i hem hagut de ser les joves qui retiréssim els símbols falangistes del poble

Davant la no actuació dels polítics, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat hem decidit retirar les plaques que quedaven al nostre poble i que avui entreguem a l'Ajuntament perquè en faci el que cregui convenient

 

Aquest 6 de desembre, com cada any, es commemora l'aprovació de la constitució espanyola, i amb ella l'arribada de la suposada democràcia. Una democràcia que va arribar de les mans del dictador, que va nomenar el rei, actual Cap d'Estat, i que va heretar institucions, dirigents i en alguns casos maneres d'actuar. 

 

Una democràcia que ha permès que molts personatges amb responsabilitats dins del règim franquista segueixin ocupant llocs importants, no només al sector privat sinó també a l'administració, gràcies al pacte d'oblit que es va fer i la renúncia de les forces polítiques, que van acceptar la monarquia imposada sense criticar l'status quo per tal d'evitar mals majors.

 

Aquest mateix sistema de “llibertats i drets per tothom” ha permès que, en 28 anys de democràcia, més de 1000 independentistes hagin estat detinguts, alguns per actes com portar una pancarta amb el lema “autodeterminació”. L'oblit i la renúncia han fet possible que avui en dia molts dels nostres pobles i viles conservin encara nombrosos símbols del règim franquista. Al nostre poble, tot i que els carrers han estat rebatejats, encara quedaven plaques de l'antic Ministerio de Vivienda amb el símbol falangista.

 

Davant la no actuació dels polítics, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat hem decidit retirar les plaques que quedaven al nostre poble i que avui entreguem a l'Ajuntament perquè en faci el que cregui convenient. 

 

Les joves seguirem lluitant contra l'oblit i per un futur lliure i socialista! 

 

Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC-CAJEI)

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7