CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Les Assemblees de Joves es solidaritzen amb en Franki

Actes i accions a l'Horta Sud, Tarragona, La Garriga, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat, Lleida, Valls, Ribera Baixa, Poblenou, València i a la Seu d'Urgell  

 

Nombroses Assemblees de Joves han volgut mostrar des del seu barri, poble o ciutat la seva solidaritat envers el veí de Terrassa Francesc Argemí. Entre aquestes mobilitzacions cal destacar:  

 

Ribera Baixa

 

El passat divendres 6 de juny, membres de l'Assemblea de Joves de la Ribera baixa pintaren a Cullera un mural per reclamar la llibertat immediata de Francesc Argemí, més conegut com a Franki de Terrassa. El mural es pintà en una paret d'un solar situat al Carrer de Baix, un dels carrers més cèntrics de Cullera i per on cada dia passen centenars de persones.

 

 

Lleida

 

La nit de dilluns a dimarts 27 de maig l'Assemblea de Joves ha pintat un mural de 32 metres de llargada a la canalització del Segre reclamant l'alliberament del jove terrassenc Francesc Argemí, més conegut per Franki. En la inscripció, situada entre el Pont dels Instituts i el de la Universitat , s'hi pot llegir “Franki llibertat”. A més de donar a conèixer el cas del jove de Terrassa, aquesta acció cerca recordar la concentració convocada per l'Assemblea Antirepressiva de Ponent demà dimecres 28 de maig a les 19:30 hores a la Plaça Paeria amb l'objectiu de demanar la llibertat del jove terrassenc en motiu del primer mes del seu empresonament. La Guàrdia Urbana ha identificat els joves que han realitzat el mural i els ha comunicat la seva intenció de denunciar-los “penalment o per la via administrativa, segons veiem”.

 

 

 

Poblenou

 

El passat dissabte 31 de maig l'Assemblea de Joves de Poblenou, juntament amb l'Ateneu Popular Octubre i el CSOA La Teixidora, realitzà una xerrada sobre la situació d'en Franki de Terrassa. A la xerrada, duta a terme a la Cooperativa Ítaca, parlaren un membre de Rescat (col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes) i un de SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa).

 

 

 

 

 

 

Vilanova i la Geltrú

 

El divendres 16 de maig, cap a les 12 del migdia, un grup de joves es va endinsar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú , on va desplegar una pancarta de grans dimensions on s'hi podia llegir ' Llibertat Franki, et volem a Casa '. Tot seguit, els joves van repartir octavetes al veïns que circulaven per la plaça de la vila. La pancarta va estar penjada una mitja hora.

 

 

Valls

 

Concentració davant els jutjats per la llibertat d'en Franki

 

L'actitud de la Guàrdia Civil provoca tensions amb els manifestants

 

Una trentena llarga de persones es van concentrar el passat divendres al vespre davant dels Jutjats de Valls demanant la llibertat del jove terrassenc Francesc Argemí, més conegut com a Franki. Els concentrats, convocats per l'Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) van exigir la immediata posada en llibertat del jove condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per “ultraje a la bandera” arran d'una cercavila a Terrassa l'estiu de l'any 2002 on es demanava la retirada de la bandera espanyola. La concentració a Valls ha coincidit amb una setmana plena de mobilitzacions i accions a tot el país, unida a un important ressò mediàtic i a les demandes de llibertat pel jove fetes des de diferents sectors.

 

Durant la concentració, que va tallar un dels dos carrils del carrer de davant el jutjat, es van cridar consignes com: “Llibertat Franki de Terrassa”, “Li diuen democràcia i no ho és, Franki al carrer” i “Fora la bandera espanyola”. Una portaveu de l'AJV va llegir un manifest denunciant les irregularitats judicials del cas i assenyalant l'Estat espanyol “com un estat no democràtic que empresona a els joves per les seves idees”. La normalitat de l'acte es va trencar quan la Guàrdia Civil va identificar el fotograf que cobria l'acte i aquest, demanant el perquè de l'identificació i el número de placa dels agents, va rebre per contesta “No te entiendo, aquí se habla en español!”. Davant de l'actuació il·legal dels agents, tant pel fet de no voler mostrar el número de placa i també per vexar a un ciutadà per expressar-se en català, diverses persones van mostrar la seva indignació i una va ser requerida també a identificar-se pels agents. Davant de la resposta dels concentrats , els agents de la Guardia Civil es van retirar i la concentració va donar-se per finalitzada uns minuts desprès.

 

L'AJV-CAJEI va aprofitar per recriminar l'actitud de la Guardia Civil , que va qualificar com a “forces d'ocupació” i van assegurar que fets com aquests no són extraordinaris, sinó que són habituals a Valls. Alhora, van anunciar que no cessaran en la seva lluita fins que en Franki no sigui i absolt i surti de la presó.

 

 

Lleida

 

La nit de dimarts a dimecres 7 de maig l'Assemblea de Joves retirà quatre banderes (dos espanyoles i dos europees) situades a la façana de la seu territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Lleida i a l'accés del polígon industrial de Torrefarrera (comerç La Rotonda).

 

 

 

 

Horta Sud

 

La matinada del passat 30 d'abril, membres de l'Assemblea de Joves L'Aixada despenjaren la bandera espanyola situada a l'Hotel Husa del municipi d'Alaquàs, una de les residències de pas més visitades de la zona.

 

El jovent independentista i socialista de l'Horta Sud vol deixar clar que les accions subversives continuaran per fer sentir la nostra ràbia davant aquest nou empresonament orquestrat pels aparells polític i judicial de l'Estat espanyol.

 

 

 

Tarragona  

 

L'Assemblea de Joves de la ciutat realitzà en primer lloc més d'una vuitantena de pintades pocs dies després de l'empresonament d'en Franki.   A més, durant la manifestació alternativa de l'1 de maig anticapitalista, un cop arribats a la Rambla Nova , es va dur a terme una acció en solidaritat al Franki.

 

Vídeos de les accions:    

  

 

 

Sant Cugat  

 

Les primeres accions de suport al recent pres polític Franki de Terrassa per part de l' AJSC es van portar a terme la nit de l'1 al 2 de maig. Es penjaren pancartes a diferents indrets de la població en suport al jove egarenc. També s'ha redactat una carta enviada als diaris locals denunciant aquest greu cas.

 

 

 

La Seu d'Urgell  

 

Una cinquantena de joves es concentra a davant l'ajuntament en suport al Franki. A la Seu d'Urgell, la concentració en solidaritat amb en Franki convocada per l'AJAU-Cajei el dissabte 3 de maig a les 830 del vespre va aplegar una cinquantena de joves darrera una pancarta on es podia llegir “Llibertat Franki de Terrassa”.

 

La concentració va transcórrer amb proclames que exigint la llibertat d'en Franki i de tots els presos i preses polítics.Al cap de mitja hora es va llegir un manifest on s'explicava el cas i s'advertia que la repressió lluny de desactivar la dissidència dóna més motius i empenta, així mateix es va fer una crida a la resistència i desobediència civil com a forma de resposta a la repressió espanyola.

 

 

 

València  

 

Comunicat i pancarta de l'Assemblea de Joves l'Espart:   

 

Des de l'assemblea de joves l'Espart (València) volem solidaritzar-nos amb el Franki de Terrassa, un jove lluitador acusat de cometre “ultratge” a la bandera espanyola, una bandera que representa el major simbol d'opressió a la classe obrera catalana i a la resta de companys de classe de l'estat espanyol, una bandera i un estat que no deixa viure als pobles en llibertat, que té la repressió com a arma principal contra tots aquells joves que lluiten i sacrifiquen la seua vida per un món millor on tots sigam lliures, que permet la constant precarització de la societat. Els enemics, estan clars, els que formen aquest estat, els que podien veure al Franki i als seus com una autentica eina de contrapoder, ells són els responsables, ells que engrosen les seues files, partits i sindicats amb traïdors de classe, ells són l'enemic a destruir i contra els quals, tenim una eina poderosa i que hem de construir, aquesta és l'unitat popular.

 

Des de l'assemblea de joves l'Espart, continuarem organitzant-nos, continuarem lluitant, continuarem eixint al carrer, continuarem potenciant llocs de trobada per a poder lluitar, continuarem col·laborant amb els diversos col·lectius possibles, continuarem, en resum, lluitant per les causes per les que lluitava el Franki i contra tots aquells que volen silenciar-nos, que volen reprimir-nos i que no ho conseguiran.

 

Volem recolzar qualsevol mostra de suport al Franki i volem fer una crida a que tot el món vaja a la manifestació de Barelona i a la concentració que es produirà a València el 7 de maig a les 18:00 a la plaça de l'ajuntament

 

Per Franki i els represaliats per lluitar per la llibertat...organitza't i lluita!!

Contra el seu estat i els traïdors de classe...organitza't i lluita

 

Assemblea de joves l'Espart ( València)

 

 

 

La Garriga

 

Manifest i concentració unitària de l'Esquerra Independentista de La Garriga:

 

 

A LA GARRIGA , TOTS I TOTES SOM EN FRANKI!!

El passat dilluns 28 d'abril, els Mossos d'Esquadra van detenir a Terrassa en Francesc Argemí, conegut popularment com Franki, activista incansable dels moviments socials de la localitat vallesana. Seguidament, va ser empresonat al Centre Penitenciari " La Model " de Barcelona, acusat de malmetre una bandera espanyola a l'any 2002.

 

Ni es va notificar l'execució de la condemna a l'advocada, ni al propi Franki, vulnerant el procediment ordinari de detenció. Tampoc es va acceptar el recurs al Tribunal Suprem, conforme el jove egarenc havia negat en tot moment les acusacions d'haver participat en una mobilització on es va despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa. Però és més, quin és aquest suposat delicte d'"ultratge a la bandera espanyola"? Tant la sentència, com el procediment judicial tenen un caràcter purament polític, el qual demostra la voluntat de l'Estat espanyol d'imposar una pena exemplar per intentar frenar les veus dissidents al seu ordre polític, social i econòmic. Però l'efecte és en realitat el contrari, ja que amb sentències com aquestes, veiem cada cop menys legítima la suposada democràcia espanyola, que en ple segle XXI empresona un jove per un delicte tant absurd com aquest.

 

En Franki és una molèstia per l'Estat espanyol, com tants de nosaltres. Per això, ell ara és un pres polític català, de la mateixa manera que nosaltres ho podem esdevenir qualsevol dia. Però cada cop som més els catalans i les catalanes que no volem seguir vivint subjectes a Espanya, amb el seu sistema polític antidemocràtic i el seu sistema econòmic injust, i mai podran empresonar a un poble sencer.

 

Per aquest motiu, l'Esquerra Independentista de La Garriga , fem una crida a tota la població garriguenca a mostrar el seu rebuig envers l'empresonament i la seva solidaritat més activa amb el Franki de Terrassa.

 

LLIBERTAT FRANKI DE TERRASSA!

AMNISTIA PRESOS I PRESES POLÍTIQUES CATALANES!

 

Esquerra Independentista de La Garriga

- Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga (CUP)

- Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Garriga (SEPC)

- Assemblea de Joves de la Garriga " La República " (AJLG-CAJEI)

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7