CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

11 de Setembre de 2006: el jovent seguim lluitant
Canya contra Espanya!

 

Després de gairebé tres segles d'ocupació espanyola, el jovent dels Països Catalans seguim dempeus, defensant la terra i la nostra identitat com a poble. L'11 de Setembre, tornem a sortir al carrer per fer sentir la veu d'un poble oprimit, ultratjat i condemnat a l'oblit. Perquè malgrat la repressió dels Estats espanyol i francès, el nostre poble és viu: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, la resistència juvenil continua.

 

El Govern espanyol, amb el PP o el PSOE al capdavant, sempre ha mobilitzat tots els instruments polítics, mediàtics i militars al seu abast per fer desaparèixer la nostra identitat i per assimilar-nos com a part del projecte espanyol, capitalista i uniformitzador. Ens han dividit en tres territoris, silencien la nostra llengua i destrueixen la nostra cultura. Sota el paraigües de la Constitució espanyola, sorgida de la legalitat franquista, l'actual règim autonòmic - inclosa l'última reforma dels Estatuts principatí i valencià - encara ens nega els nostres més elementals drets democràtics. Ens neguen l'autodeterminació, és a dir, el dret a decidir el nostre propi futur, pretenent així aconseguir que la nostra independència esdevingui una mera utopia i que el nostre projecte polític segueixi essent il·legal, clandestí. Quan s'aixeca amb força qualsevol veu crítica, l'exèrcit imperialista espanyol i l'ús de la coacció i dels muntatges policials són encara les eines a les quals han de recórrer.

 

No podem oblidar la nostra història, no podem trair la memòria dels nostres avantpassats que, des de la Guerra de Successió, passant per la Guerra Civil i el terror Franquista, fins a la Transició cap a aquesta falsa democràcia, han patit les agressions espanyolistes, patriarcals i de classe. Ells ja formen part del passat. I pel jovent català, la millor manera d'homenatjar-los és seguir la seva lluita i esfondrar el sistema del qual foren víctimes.

 

Però si aquest 11 de Setembre tornem a sortir al carrer és per denunciar el que passa aquí i avui. Per denunciar la gravíssima situació en la qual ens trobem i el catastròfic futur que ens espera si no comencen a treballar per una alternativa que garanteixi el respecte al nostre poble i als nostres drets.

 

Perquè és precisament avui que s'estan construint les més grans, destructives i innecessàries infrastructures sobre el nostre territori, en contra de la voluntat popular i al servei dels interessos econòmics de les classes dominants; perquè cada dia són més les ETT's que trafiquen amb la nostra força de treball; perquè és avui que les immobiliàries estan especulant amb més intensitat, impedint-nos així l'accés a un habitatge digne; perquè cada dia som més els i les joves víctimes de les deslocalitzacions, dels accidents laborals i de la discriminació sexual. Som milers de joves que ens veiem sotmeses a la dictadura patronal, que s'aprofita especialment dels joves nouvinguts, dels rols sexuals imposats, de les pèssimes condicions laborals als països més empobrits del planeta o de qualsevol misèria humana que pugui seguir omplint les seves butxaques.

 

I som nosaltres, els i les joves catalanes, qui tenim la força que cal per combatre les injustícies dels Estats capitalistes i qui posseïm l'esperança de construir un futur pels pobles i de les persones. Hem de començar de nou, mirar cap al futur i encaminar el nostre projecte, trencant amb els seus esquemes, espanyols, imperialistes i de classe, per aixecar el nostre somni, català, solidari i de les masses.

 

Deixem de conformar-nos i plantem cara a Espanya. Passem a l'acció. L'Estat està entrant en una profunda crisis d'identitat i de cohesió. La precarietat del jovent català s'està accentuant dia rere dia. I les reformes autonòmiques del PSOE no aconsegueixen més que convèncer als mateixos que fa 30 anys. Pel jovent, la legitimitat de l'Espanya autonòmica i capitalista cada dia està més qüestionada, és una farsa. En canvi, el nostre projecte, el de l'Esquerra Independentista en el seu conjunt, està cada vegada més arrelat entre la gent jove dels Països Catalans.

 

Des de la CAJEI fem una crida a l'organització, a la lluita, a l'agitació barri per barri i vila per vila, a la mobilització social, al treball de base, a la combativitat i a la coordinació de tot el jovent català. Perquè la llibertat de la nostra terra, la construcció d'uns Països Catalans reunificats, independents i socialistes, depèn només de nosaltres: del treball, de la lluita i de la voluntat del jovent català.

 

Sense Autodeterminació no hi ha democràcia

 

Canya contra Espanya i Canya al Capital.

 

Als Països Catalans, el jovent seguim lluitant,

 

Per la Independència i pel Socialisme.

 

Visca la Terra!

 

11 Setembre 2006

 

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

 

 

 

Actes de l'11 de Setembre

 

A les 10:00

Homenatge a Gustau Muñoz

Homenatge a Gustau Muñoz a les 10h al C/Ferran (Barcelona). Organitza: CAJEI.

 

A les 12:00

Manifestació a Lleida

Manifestació Lleida a les 12h a la Plaça de la Paeria.

 

A les 17:00

Manifestació a Barcelona

Manifestació Barcelona a les 17h a la Plaça Urquinaona.

 

A les 19:00

Acte Polític

Acte polític a les 19h al Passeig del Born de Barcelona.

 

 

Crònica de la diada. CAJEI

 

 

10:00 - HOMENATGE A GUSTAU MUÑOZ (C/ Ferran)

 

Un centenar de joves i familiars i amics d'en Gustau, van acudir a l'acte d'homenatge. Unes paraules per part de la CAJEI, una carta de la presa política catalana Lola López i el parlament d'una històrica companya de militància d'en Gustau, la Pilar, van precedir al descobriment d'una placa commemorativa que s'instal·là al mateix lloc dels fets, on Gustau Muñoz va ser abatut a trets per les forces d'ocupació espanyoles l'11 de Setembre de 1978. La CAJEI s'ha compromès a fer una instància l'Ajuntament de Barcelona per tal que la Placa s'instal·li permanentment al lloc dels fets. En l'acte també va tenir lloc una actuació de les bastoneres de Sants, que van voler ser presents en l'homenatge a en Gustau.

 

Finalment, es van repartir clavells i un llibret amb la història del jove patriota i comunista català, just abans d'entonar els Segador i la Internacional en record del company assassinat.

 

 

10:30 CERCAVILA CONTRA ESPANYA (C/Ferran - Fossar de les Moreres)

 

De forma gairebé improvisada i sense propaganda que ho anunciés, els i les militants de la CAJEI van organitzar un cercavila des del mateix lloc de l'homenatge fins al Fossar de les Moreres. Rere una pancarta amb el lema de l'11 de Setembre de la CAJEI (El jovent seguim lluitant: Canya contra Espanya), els i les manifestants van corejar lemes a favor de la independència, contra l'explotació del jovent treballador i, sobretot, lemes contra les polítiques espanyolistes de l'Estat.

 

 

MIG MATÍ

 

Tot i que un membre de la CAJEI va sortir a l'escenari per explicar el sentit de l'11 i el perquè ERC i JERC no hi tenen cap cabuda, la militància del partit parlamentari va decidir fer la ofrena floral i difondre un text a través d'uns altaveus instal·lats al Fossar. Centenars de membres de diferents col·lectius de l'esquerra independentista, amb especial presència de joves militants de la CAJEI, va fer ús dels xiulets i escridassades per impedir que ERC-JERC poguessin dur a terme els seus actes. "Botiflers!", "Espanyols!" o "Al Fossar no hi parla cap traïdor" van ser alguns dels lemes més utilitzats per la gent congregada.

 

 

En aquests sentit la CAJEI considera positiu que aquest any ja s'hagin pogut veure els fruits del boicot propagandístic que l'any passat es va protagonitzar contra ERC-JERC amb octavetes, cartells i impedint-los instal·lar-se al Fossar: aquest any les joventuts no han plantat parada, ERC ha tingut que posar una minitaula acompanyada d'una dotació de la Guàrdia Urbana i, a més, aquest any ha estat l'Esquerra Independentista en el seu conjunt que ha rebutjat unànimement la presència d'ERC-JERC al Fossar.

 

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA (17:00 - PLAÇA URQUINAONA)

 

Més de 6.000 persones van estar al bloc unitari de l'Esquerra Independentista a Barcelona. Sota el lema "Des de l'Esquerra Independentista avancem cap a la Unitat Popular" les organitzacions Endavant, CAJEI i Maulets i els Casals Independentistes de Poblenou i Sants van convocar una manifestació unitària, que començava a Plaça Urquinaona i culminava al Passeig del Born (al costat del Fossar). En el transcurs de la marxa unitària, es va cremar una gran bandera espanyola, es van llançar ous de pintura contra els jutjats del Passeig Lluís Companys i contra la policia, es va cremar simbòlicament una simulació de cotxe dels Mossos d'Esquadra i es van pintar alguns murals.

 

 

ACTE POLÍTIC (19:00)

 

La CAJEI va participar també de l'acte polític que l'Esquerra Independentista havia organitzat al final de la manifestació. Els portaveus de la CAJEI van protagonitzar el penúltim parlament, en el qual va remarcar la importància de que el jovent independentista i d'esquerres s'organitzi i lluiti contra Espanya, per assolir així la independència i el socialisme als Països Catalans.

 

 

 

L'11 de setembre a Lleida: per la defensa del Roser i el dret a l'autodeterminació

 

 

Aquest any, des de l'Esquerra Independentista lleidatana, els actes de la celebració de la Diada de Catalunya es van centrar en reivindicar, "en clau local, la defensa dels usos tradicionals per a l'edifici del Roser i la necessitat d'aturar el projecte de Parador que l'amenaça, i a nivell més general, la defensa del dret d'autodeterminació com a única garantia democràtica per a resoldre el conflicte que des de fa segles ens enfronta amb els estats espanyol i francès." Els actes eren organitzats conjuntament pel Casal Independentista l'Ocell Negre, la Candidatura d'Unitat Popular, l'Assemblea de Joves de Lleida i Endavant.

 

A les 10 hores del matí, una trentena de persones participaren en la tradicional ofrena floral al Roser, en memòria dels i les caigudes en el setge de 1707. El parlament va ser dut a terme per un portaveu de la CUP-Lleida i es van cantar Els Segadors. A més a més, els Castellers de Lleida,acte seguit, van interpretar la Muixeranga. Després de l'ofrena floral, es van desplegar unes pancartes contra la instal·lació del Parador al Roser i els i les manifestants van esperar l'arribada dels diferents partits polítics que governen a la paeria per tal de mostrar-los la seva disconformitat amb el projecte. Saez (d'ERC), Pané (d'IC-V i que va arribar per darrera) i Ros (PSC) van ser escridassats per "pesseteros" i arrossats amb monedes i bitllets. Com d'altres anys, els cossos de Policia Municipal i Mossos d'Esquadra van oferir el seu propi espectacle: xuleria i agressivitat.

 

Passades les 12 hores començava de la Plaça Paeria una manifestació sota el lema"Som una nació, autodeterminació ! Salvem el Roser, defensem els nostres símbols nacionals". El centenar llarg de persones van recorrer el carrer Major fins a la cruïlla del carrer Cavallers. Van baixar llavors per l'Av.Blondel fins a la Plaça de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Allà es va fer l'acte polític, on es va llegir el comunicat de la comissió organitzadora, un comunicat de Rescat (organització de suport als presos i preses politiques catalanes) i va parlar un portaveu portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). En acabar l'acte, les assistents van tornar a cantar els Segadors i la Internacional. En aquell moment, dos persones pujaren dalt de l'escenari i cremaren una bandera espanyola. Els actes varen finalitzar amb un dinar popular al Casal Independentista l'Ocell Negre.

 

Crònica de: Setmanari La Directa - Terres de Ponent

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7