CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

8 de Març Dia Internacional de la Dona Treballadora

Al treball, a casa, a l'escola i al carrer

El jovent combatem el sexisme

Arriba un nou 8 de març, Dia Internacional de la dona Treballadora, i així arriben també les campanyes per la igualtat que engeguen tots els partits polítics, des de la dreta més rància fins a la socialdemocràcia i el reformisme més oportunistes.

 

Arriba el bombardeig de discursos i la hipocresia publicitària. Un pur muntatge de paraules i propaganda que després mai no es projecten en el nostre dia a dia. Cap de les institucions que ens governen estan duent a terme actuacions reals i contundents per acabar amb la discriminació sexual al nostre país.

 

La desigualtat en les condicions laborals, la sobreexplotació que pateixen les joves immigrades, l'assumpció de les tasques reproductives i de la llar o l'obligació de facto a sotmetre's a determinats cànons de bellesa, són només algunes de les xacres que patim actualment i que segueixen promovent, dia rere dia, la publicitat sexista, les actituds masclistes i autoritàries de la patronal i la passivitat política a la que ens han acostumat.

 

A les joves se'ns neguen els nostres drets com a catalanes, se'ns precaritza la vida d'una forma cada dia més accentuada i, a més, se'ns pretén fer assumir actituds sexistes i masclistes del segle passat en tots els àmbits de les nostres vides.

 

Tanmateix, des de l'organització i la lluita, des de la CAJEI, ens prenem la nostra condició sexual, ser dones, com un potencial desobedient més, com ser catalanes, com ser treballadores o com ser immigrants. Les agressions que patim seguiran potenciant la nostra actitud revolucionària fins que aixafem el masclisme, el sexisme i totes les expressions del patriarcat. Només la construcció del Socialisme podrà conduir-nos cap a una societat sense classes socials ni de cap tipus, radicalment democràtica i plenament igualitària.

 

Des de la CAJEI apostem:

 

Al treball: per la igualtat en les relacions laborals, acabant amb diferències salarials i amb l'assetjament, amb els acomiadaments per embaràs, les diferències en el tracte o el no-reconeixement de moltes tasques tradicionalment desenvolupades per dones. 

 

A l'escola: per la ruptura amb una educació sexista, no igualitària i que aprofundeix en la diferenciació home-dona, a través d'una pedagogia masclista heretada de les anacròniques imposicions pel poder adult. Les nostres escoles i universitats han d'esdevenir eines per formar persones lliures i per combatre els rols imposats a cada sexe.

 

A casa : per l'eradicació de la visió de la dona com a responsable de les tasques reproductives i de cura de la llar i com a víctimes passives d'una violència que va molt més enllà de les desenes de dones assassinades enguany als Països Catalans.

 

Al carrer: cal eradicar tota la publicitat sexista que ens envolta, fer front a la diferenciació per gèneres en molts espais d'oci i respondre a totes les agressions patriarcals.

 

Som nosaltres, els i les joves dels Països Catalans, qui tenim la força necessària per transformar la nostra societat. De nosaltres depèn la construcció d'un futur lliure. I per fer-ho, caldrà acabar amb tots els obstacles que ens ho impedeixen.

 

Responem a les seves agressions!

Rebel·lem-nos a les seves imposicions!
El 8 de març, unim-nos contra el Patriarcat

treballem per un futur lliure

 

A casa, a l'escola, al treball i al carrer

EL JOVENT CONTRA EL SEXISME!
CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

 

Manifestacions:

 

València: 19 h a la Pl. d'Alfons el Magnànim, “El Parterre”

Barcelona: 19 h a Pl. Universitat

Lleida: 19:30 h a la Pl. Catedral

Vilanova i la Geltrú: 19 h a la Pl. de les Neus

 

Manifest i cartell de la Plataforma revolucionària 8 de març (Principat)

 

Crònica de la manifestació a Barcelona

 

Cartell nacional:

 

 

Octaveta:

 

 

 

 

Actes locals:

 

Eixample - 15 de febrer a les 19 h

Projecció de la pel·lícula Mooladé. Lloc: Ateneu Popular de l'Eixample (C/Rosselló – C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l' Eixample Nord

 

Eixample 22  de febrer a les 19 h

Projecció de la pel·lícula Fucking Amal. Lloc: Ateneu Popular de l'Eixample (C/Rosselló – C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l' Eixample Nord

 

Badalona 1  de març a les 19 h

Xerrada: El sexisme en l'educació, a  càrrec d'un membre del SEPC + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L'Avantguarda i SEPC.

 

Eixample 3 de març de 10:00 h. a 17:00 h.

II Calçotada Popular: Des de l'Eixample Combatem el Sexisme, Recuperem la Cultura Popular. Activitats infantils i de cultura popular, taula rodona sobre feminisme i moviments socials, actuació musical d'Estel Roig i teatre social a càrrec de Rebel'art. Lloc: davant la Sagrada Família (C/ Marina - C/ Mallorca). Organitza: Assemblea de Joves de l' Eixample Nord.

 

Badalona 3  de març a les 19 h

Pintada de mural. Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L'Avantguarda i SEPC.

 

Cassoles - 8 de març a les 14 h

Pintada de mural per a l'alliberament de la dona. Lloc: Jardins de Brusi. Organitza: Assemblea de Joves de Cassoles

 

Manresa - 9 de març a les 21 h

Projecció de la pel·lícula "Solas" i debat sobre gènere. Al Casal Popular La Fadulla [c/Verge de l'Alba]. Organitza: Assemblea de Joves de Manresa

 

Gràcia - 9 de març a les 21 h

Projecció de la pel·lícula "Las mujeres de verdad tienen curvas", de Patricia Cardoso. Al Casal Popular de Gràcia (c/Ros de Olano, 39). Organitza: Assemblea de Joves de Gràcia

 

Clot - 9 de març a les 19 h

Xerrada sobre gènere i projecció de la pel·lícula "Ladybird, ladybird". Al Casal Popular del Clot. Organitza: Assemblea de Joves Independentistes del Clot

 

Sant Cugat - 9 de març a les 18 h

"Dones en lluita al segle XX", exposició en motiu del 8 de març. A la Pl. Quatre cantons. Organitza: Assemblea de Joves de Sant Cugat

 

Valls - 10 de març a les 20:30 h

Durant tota la setmana, exposició de fotografies d'un fotograf vallenc sobre el feminicidi de Ciudad Juarez. Lloc: Casa Caritat. El dissabte projecció del documental "Doble injusticia, feminicidio y tortura en Ciudad Juarez". Tot seguit sopar popular amb
pintxos i begudes de la terra. Lloc: Casal Popular la Turba. Organitza: Casal Popular la Turba, IGMAN-Acció Solidària i Assemblea de Joves de Valls.

 

Caldes de Montbui - 10 de març a les 19:30 h

Projecció de la pel·lícula "Ladybird, ladybird". Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

 

Caldes de Montbui - 10 de març a les 21:30 h

Sopar Popular Vegetarià i Recital Poètic a càrrec de “El príncep fred de l'ésser”. Lloc: Local de Castellers (C/Gral. Padrós). Organitza: Assemblea de Joves de Caldes

 

Capellades - 10 de març a les 10 h

Pintada de mural. Lloc: Carrer Garbi. Organitza: Assemblea de Joves de Capellades

 

Eixample 15 de març a les 19 h

Taller de rols a càrrec de Justa Revolta. Lloc: Ateneu Popular de l'Eixample (C/Rosselló – C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l' Eixample Nord

 

Badalona 15  de març a les 19 h

Projecció de vídeo: En tierra de hombres + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L'Avantguarda i SEPC.

 

Eixample 22 de març a les 19 h

Xerrada: Història del Feminisme, a càrrec de Dones del Sac. Lloc: Ateneu Popular de l'Eixample (C/Rosselló – C/Sicília). Organitza: Assemblea de Joves de l' Eixample Nord.

 

Badalona 15  de març a les 19 h

Xerrada: LA jornada completa de les dones, a càrrec d'una membre de 3 Voltes Rebel. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L'Avantguarda i SEPC.

 

Badalona 29  de març a les 19 h

Projecció de vídeo: Orlando + sopar. Lloc: Casal Antoni Sala i Pont (C/ Riera de Matamoros, 103). Organitza: Assemblea de Joves de Badalona Sud - L'Avantguarda i SEPC.

 

Encartellada contra el sexisme a Gràcia:

 

Mural a l'Eixample:

 

Manifestació a Vilanova i la Geltrú: (Crònica)

 

Manifestació a Vila-real: (Crònica)

 

Mural a Cassoles:

 

 

 

 

Cartells locals :

 

Jornades antipatriarcals a l'Eixample

 

Jornades antipatriarcals a Badalona

 

Actes a Lleida

 

Acte a Caldes de Montbui

 

Actes a Capellades

 

Manifestació a Vilanova i la Geltrú

 

Acte a Manresa

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7