CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

El actes contra els símbols feixistes d'aquest cap de setmana fan arribar a 1.500 els suports a la campanya

Dilluns, l'AJLL i el sindicat CGT van entregar les 1.500 signatures que demanen la retirada de tots els símbols feixistes de Lleida

 

En motiu de l'aniversari de la mort de Franco, l'Assemblea de Joves de Lleida va organitzar dissabte una concentració i una xocolatada, entre altres actes, davant el monòlit franquista de la Plaça Cervantes de Lleida amb l'objectiu de mostrar el rebuig al manteniment de la simbologia feixista als carrers de Lleida per part de la Paeria.

 

Tot i el desplegament policial, agents de paisà amb camera en mà inclosos, durant l'acte nombrosos ciutadans van poder informar-se de la campanya, disfrutar de la xocolatada, expressar les seves idees envers la simbologia feixistes gràficament i, en poc més d'una hora i mitja, 63 persones més van afegir-se als prop de 1.500 suports individuals que ha rebut la campanya i que aquest dilluns han estat tramesos a la Paeria perquè aquesta proposta sigui inclosa en l'ordre del dia del Ple municipal.

 

COMUNICAT DE L'ACTE

 

Durant l'estiu, i en el marc de la iniciativa ciutadana per la retirada del símbols feixistes, l'Assemblea de Joves va retirar plaques de tots els carrers que homenatgen a personatges vinculades al règim franquista. Posteriorment, les plaques van ser retornades a la Paeria juntament amb les plaques del Ministerio de la Vivienda franquista retirades durant una cercavila en que hi participaren més de mig centenar de joves lleidatans.

 

Un mes després, els joves organitzats en l'Assemblea de joves de la ciutat van realitzar la substitució d'un dels noms de carrers que homenatgen a franquistes locals. Setmanes més tard els joves proposaven a la Paeria noms alternatius de carrers, instant al consistori a fer un pas ferm en el record a les persones de la nostra ciutat vinculades a la lluita per la democràcia, la justícia social i la llibertat del nostre país.

 

La passivitat de l'Ajuntament en relació a aquestes i la resta d'accions emmarcades en la iniciativa ciutadana de denúncia a aquests símbols que ja ha rebut el suport de centenars de persones, i la data d'aniversari de la mort de Franco, ens exhorten als joves lleidatans a continuar exigint la retirada de tota la simbologia imposada durant l'època franquista, i posteriorment a aquesta, per part de la Paeria, en especial els noms de carrers de personatges còmplices del feixisme a la nostra ciutat.

 

Alhora, lamentem que la retirada del monòlit franquista dedicat "als caiguts per Déu i per Espanya" no respongui a motius polítics. La Paeria ha deixat perdre una oportunitat per demostrar-nos als joves de Lleida que els valors democràtics del nostre poble ens han d'impedir permetre simbologia que homenatja al feixisme que ens els va arrabassar.

 

Amb aquest acte, els joves també van convidar als veïns de la Plaça Cervantes a rebutjar la presència del feixisme als nostres carrers en motiu de l'aniversari de la mort de Franco, el dilluns, dipositant la seva brossa davant del monòlit franquista.

 

Assemblea de Joves Independentistes de Lleida-CAJEI

ajill@cajei.net

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7