CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Nova campanya de l'Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó

El proper divendres 30 de març l'Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó realitzarà un acte de presentació de la nova campanya, que està prevista portar a terme des del mes de març a fins a finals d'estiu aproximadament.

 

Aquesta tindrà com a lema “El jovent seguem cadenes” i consistirà en denunciar totes aquelles agressions que pateix el nostre poble per part de l'estat espanyol i en reivindicar la presència de la cultura i la llengua catalana en aquells espais on ha estat eradicada.

 

Uns dels primers objectius de la nostra campanya serà que totes les botigues i comerços dels barris d'Horta i del Guinardó compleixin amb la normativa vigent i tinguin els seus rètols exteriors en català, així com altres cartells interiors i les cartes de bars i restaurants. Per això hem realitzat un cens sobre la retolació dels dos barris, i tot seguit, procedirem a denunciar tots aquells establiments que estiguin retolats en castellà. Alhora, i amb l'objectiu d'estendre i dinamitzar l'ús de la llengua catalana, també dedicarem esforços a promoure iniciatives com les parelles lingüístiques o l'etiquetatge i el doblatge de pel·lícules en català, conjuntament amb la CAL.

 

Un altre dels objectius de la campanya és netejar el barri de qualsevol tipus de simbologia feixista. Per això, i davant la passivitat de l'ajuntament, extraure'm les plaques falangistes del “Ministerio de la Vivienda” que, lamentablement, encara es poden veure pels nostres carrers. De moment, en tenim comptabilitzades unes 150 aproximadament entre els barris d'Horta i el Guinardó, i encara no hem acabat de recórrer totes les zones previstes.

 

L'acte d'inici de campanya tindrà lloc al Centre Cívic Matas i Ramis, al carrer Feliu i Codina nº 20 a les 19:30 hores i consistirà en:

19:30 h à Presentació de la campanya

20:00 h à Xerrada: Nació i nacionalisme (Ponent: Antoni Estradé, professor de la UAB)

21 h à Pica - Pica i tast de begudes de la terra (gratuït)

 

 

Manifest:

 

L'Assemblea de Joves d'Horta-Guinardó hem considerat necessari, enfront el constants i reiterats atacs per part l'estat espanyol i francès al nostre poble, iniciar una campanya per tal d'evidenciar i denunciar totes aquestes agressions i per reivindicar la presència de la cultura i la llengua catalana en aquells espais on ha estat eradicada.

 

Entenem que, davant l'actual incapacitat per a decidir sobre les qüestions que ens afecten com a poble, és indispensable l'autodeterminació; per tal que les persones que vivim als Països Catalans puguem decidir sobre nosaltres mateixes; sobre quin model econòmic, social, nacional i de relacions entre les institucions i el poble treballador volem. Per això, com a part del poble oprimit català, el jovent organitzat del districte creiem importantissim impulsar un projecte que treballi des d'una òptica materialista històrica la consciència nacional del jovent i de la societat en general; per combatre, amb totes les eines al nostre abast, aquest monstre dominador que diuen “Espanya” i convèncer, mitjançant la paraula i l'acció, de l'existència nacional i la necessitat d'existència política dels Països Catalans.

 

Els nostres objectius amb aquesta campanya són: fomentar la utilització de la llengua catalana en tots els àmbits, recuperar la memòria històrica del nostre barri, i, en definitiva, posar un granet de sorra més per la creació d'uns Països Catalans units i lliures. Per tot això, com diu el nostre himne, instem al jovent hortenc a segar cadenes, perquè un poble que perd la seva cultura perd la seva llibertat!

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7