CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Agressió Policial i detenció d’un jove durant la fira d’espectacles d’arrel tradicional a Manresa

 

Durant la matinada d’aquest divendres 3 de novembre de 2006, després de l’últim espectacle de la fira Mediterrània, un grup de persones van patir una agressió policial per part d’una dotació dels Mossos d’Esquadra.

 

Cap a les 5 de la matinada, una furgoneta de la policia autonòmica es va aturar al mig del carrer, van baixar aproximadament vuit policies amb actitud amenaçadora i violenta i van començar a increpar al grup de persones que passaven en aquell moment pel carrer Sobrerroca. Pocs segons després, varis agents van apartar a un dels joves dels seus companys i companyes, el van apropar a l’entrada d’un portal i li van començar a propinar una ràtzia de cops als testicles, empentes i insults, mentre la resta dels Mossos d’Esquadra (amb l’ajuda de dues dotacions policials més, una de Mossos i l’altre de la Policia Local) barraven el pas als seus companys i companyes amb empentes i insults variats.

 

El jove va ser introduït a l’interior de la furgoneta policial, on va seguir rebent cops. Després va ser portat a l’Hospital General de Manresa, on el van fer estar en una habitació de genolls al terra i sense poder aixecar el cap sota l’amenaça de rebre més cops, que així es va complir.

 

El detingut ha passat la nit a comissaria i n’ha sortit a dos quarts de sis de la tarda amb un judici pendent (previst per a finals de setmana) sota l’acusació de resistència a l’autoritat.

 

Malauradament aquest no és un fet aïllat. L’actitud prepotent i agressiva dels Mossos d’Esquadra és habitual tant a la nostra ciutat com a la resta del país per on s’han desplegat. I sembla que la impunitat de la qual gaudeixen els permet repetir una vegada rera altra aquest tipus d’actuacions.

 

La única manera d’aturar aquest abús de poder sembla que és la denúncia pública i les mobilitzacions de rebuig. És per això que fem una crida dirigida a les consciències de la gent, perquè entre totes analitzem d’on ve i qui empara aquesta violència policial i com aturar-la.

 

PROU IMPUNITAT POLICIAL!

 

Assemblea de Joves de Manresa (AJM) – CAJEI

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7