CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Presentació de la campanya
"Les joves a Sant Cugat no tenim futur"

El dimecres 14 al vespre hem presentat als mitjans de comunicació la campanya "Les joves a Sant Cugat no tenim futur".

 

Tal com els representants de l'AJSC han explicat aquesta es desenvoluparà al
voltant de tres eixos temàtics:

- El primer amb el lema "A Sant Cugat cap jove emancipat" on tractarem la impossibilitat dels joves a emancipar-se davant l'altíssim preu de l'habitatge al nostre poble.

 

- El segon amb el lema "A Sant Cugat treball precaritzat" on tractarem la precarietat laboral de la qual són víctimes la majoria dels joves a Sant Cugat i als Països Catalans.

 

- El tercer amb el lema "A Sant Cugat sense oci ens hem quedat" on tractarem l'oferta d'oci actual al nostre poble basada en l'alienació, el consumisme i els elevadíssims preus.

 

La campanya consistirà en la denúncia però també en la presentació d'alternatives. L'anirem duent a terme durant un any aproximadament des de data d'avui amb agitació al carrer, activitats, accions, i d'altres.

 

Adjuntem el manifest i cartell generals de la campanya, així com algunes fotos de la roda de premsa.

 

Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC-CAJEI)
www.ajsantcugat.org
www.cajei.net

 

- Descarrega't el Manifest de la campanya

 

 

 

 

Cròncia: a Sant Cugat, cap jove emancipat

En el marc de la campanya "Les joves a Sant Cugat no tenim futur" i com a primera acció dins l'eix temàtic "A Sant Cugat, cap jove emancipat" des del qual tractarem la impossibilitat d'accés a l'habitatge per part dels joves a Sant Cugat, hem acampat a la plaça Barcelona davant l'ajuntament, on una vintena de joves hem passat tota la nit del divendres 23 al dissabte 24 amb el suport de més joves que al llarg de la nit s'han anat acostant a la plaça.

 

Amb aquesta acció simbòlica pretenem començar a denunciar la impossibilitat per part del jovent d'emancipar-se en un habitatge propi, sobretot en una població com Sant Cugat on els preus són uns dels més exagerats de tots els Països Catalans.

Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC-CAJEI).

A Sant Cugat, cap jove emancipat

 

Manifest referent a l'eix sobre l'habitatge i l'emancipació dels i les joves, de la campanya “Les joves a Sant Cugat no tenim futur”

 

L'emancipació és, actualment, un dels reptes més grans als quals ens hem d'enfrontar els i les joves santcugatenques. Els desmesurats preus de l'habitatge, ja sigui de lloguer o de compra, i els sous precaris que majoritàriament rebem (sovint inferiors al miler d'euros mensuals), ens aparten de tota possibilitat d'accés a una habitatge propi.

 

Tanmateix, l'especulació immobiliària i la conseqüent revalorització dels terrenys del poble, han convertit Sant Cugat en una de les ciutats amb major índex de creixement de tots els Països Catalans. Això, però, no ha significat, en cap cas un descens en el preu de l'habitatge, i Sant Cugat és a dia d'avui la ciutat més cara del Principat de Catalunya pel que fa l'habitatge (amb una mitjana de 3.682 €/m 2).

 

La inversió en habitatges de caràcter social tampoc ha experimentat un canvi notable en la nostra població. L'oferta de l'habitatge de protecció oficial segueix essent molt baixa en proporció a la demanda i al nombre total d'habitatges que es construeixen.

 

Donada aquesta situació, l'única sortida que podem trobar els i les joves de Sant Cugat que amb sort disposin d'una bona feina i un aval milionari, és la d'endeutar-se de per vida en un banc, mentrestant dia rere dia, riques inversores multipliquen els seus ingressos.

 

Davant la impossibilitat d'obtenir un habitatge propi, aquells i aquelles joves amb un poder adquisitiu més baix, ens veiem obligades a abandonar la nostra ciutat. Així es reafirma cada cop més la idea d'un Sant Cugat fet a mida per a les classes socials més altes i que deixa de banda aquells i aquelles que des de sempre hi hem viscut i treballat.

 

Des de l'AJSC denunciem i rebutgem aquest model de ciutat-dormitori d 'alt standing que exclou als i les treballadores i evidencia, un cop més, que els i les joves a Sant Cugat no tenim futur.

 

 

Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC-CAJEI)

Març 2007

 

 

En aquesta ciutat d'elit els joves no tenim futur

En el marc de la campanya iniciada fa un parell de mesos amb el nom de "Les joves a Sant Cugat no tenim futur" i dins l'eix de treball contra l'especulació i en defensa del territori de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), aquest dimarts passat joves de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat van desplegar tres pancartes gegants en un dels molts edificis en construcció al nostre poble, concretament a la zona de Can Mates. A les pancartes s'hi podia llegir "En aquesta ciutat d'elit els joves no tenim futur".

 

Amb aquesta acció seguim denunciant la impossibilitat per la majoria de joves d'accedir a un habitatge propi, tant als Països Catalans, com sobretot al poble en el que s'ha anat convertint Sant Cugat, on els preus són uns dels més elevats i desorbitats.

Us adjuntem fotografies i el manifest sobre habitatge de la campanya "Les joves a Sant Cugat no tenim futur".

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7