CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Especial 12 d'Octubre

Manifest de la CAJEI

El 12 d'Octubre:

molt a combatre, res a celebrar!

Com cada any el nostre país despertarà aquest 12 d'Octubre amb desenes d'actes feixistes organitzats per diferents col·lectius espanyolistes que actuen amb total impunitat arreu dels Països Catalans.

 

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) volem recordar a tot el jovent català el trist simbolisme històric d'aquesta data i la encara més perillosa significació que té en el present.

 

El 12 d'Octubre, Dia de la Hispanitat, se celebra el triomf de l'imperialisme, del genocidi i de l'extermini i repressió envers els pobles indígenes de l'Amèrica Llatina, que van patir ser descoberts per una colla d'aventurers d'Occident, la prepotència i ambició dels quals els duria a cometre els més esgarrifosos assassinats i violacions dels drets humans contra la població del continent americà.

 

Cada dia som més els i les joves catalanes que no estem disposades a acceptar la celebració d'una data que se'ns ha imposat i el simbolisme de la qual passa avui per la imposició de la bandera i de la llengua espanyoles i de les institucions foranies estatals que ens neguen la nostra realitat i identitat com a poble.

 

El concepte de Hispanitat és i serà una eina al servei de les classes dominants, un instrument de submissió que llavors actuava contra les cultures ancestrals del Sud d'Amèrica i que ara ho fa contra les cultures populars que encara resisteixen en el territori dominat per l'administració espanyola, com la del poble català.

 

La força que està adquirint España 2000 al País Valencià, les cada dia més habituals agressions nazis i feixistes contra ciutadans immigrants i militants d'esquerres al Vallès (un ciutadà gambià i un jove independentista han esta ingressats últimament per agressions nazis i policials), les detencions i repressió policial envers companys que gosen aixecar l'estelada a Osca o parlar català a Mallorca, són casos que han deixat de convertir-se en fets aïllats i passen a formar part del dia a dia del nostre país.

 

Des de la CAJEI recordem que el jovent català seguirem plantant cara a les agressions feixistes perpetrades als Països Catalans, recolzades pel discurs i els mitjans del Partit Popular i amb la incondicional permissivitat del PSOE i de l'Administració espanyola, que no dubten en legitimar la Llei de Partits contra els moviments d'alliberament nacional mentre deixen fer a multitud de col·lectius, grups, bandes i partits ultra-dretans, nazis, feixistes, franquistes, nacional-catòlics i espanyolistes.

 

Contra el Feixisme i Contra l'Espanyolisme

 

El 12-0 tots i totes al carrer

 

Visca la Terra!

 

Països Catalans, Independència i Socialisme

 

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

 

 

 

12 d'Octubre a Sitges

12 D'Octubre; A Sitges, res a celebrar

 

El 12 d'octubre se celebra el dia de la Hispanitat, i per aquest motiu els centres estudiantils i les empreses romandran tancades. Però, quin és el motiu d'aquesta celebració? Què hi ha res a celebrar aquest dia?

 

El dia de la Hispanitat es commemora l'inici del més cruel genocidi de la història. Durant la ocupació per part de la corona castellana de Sud-Amèrica, es varen destruir una multitud de cultures imposant la religió catòlica, i es varen exterminar 80 milions d'indígenes, així com l'expoli de gairebé totes les riqueses naturals del continent.

 

A més, aquest dia l'aprofitaren les autoritats franquistes per instaurar el dia de la raça, una festa de caire xenòfob i nacional catòlic.

 

Creus que aquestes són raons per a una festivitat? L'assassinat de milions de persones és motiu per a una celebració?

 

El 12 d'octubre no tenim res a celebrar.

 

L'Assemblea de Joves de Sitges, ens oposem a que aquest dia sigui festiu i, per això, com un dimecres laboral, ens presentarem a l'institut IES Joan Ramon Benaprès a dos quarts de nou del matí. Com que l'institut romandrà tancat, ja que si no ho estigués trencaria una llei imposada pel Ministeri d'Ensenyança, estarem a les seves portes fins a tres quarts de deu i marxarem al Cap de la Vila, on a les 10h tindrà lloc la 2a classe al carrer, ja que l'any passat fou la primera amb notable èxit.

 

Tots els que estiguin interessats a formar part d'aquesta resistència contra un dia al qual no hi ha res a celebrar, que vingui a dos quarts de nou a l'institut, o bé a les 10h al Cap de la Vila a Sitges.

 

Moltes gràcies, us hi esperem!!

 

Per la dignitat dels indígenes sud-americans, 12 d'octubre res a celebrar!!

 

Assemblea de Joves de Sitges

 

 

12 d'Octubre a Sant Cugat

Crònica dels actes de denúncia del dia de la Hispanitat

 

La jornada ha començat amb una cercavila d'una quarantena de joves que han recorregut els carrers de Sant Cugat sota el lema "Hispanitat és Genocidi! Els joves plantem cara a l'espanyolisme!". Els joves han cridat consignes com "12 d'octubre, res a celebrar!", "Ni França, ni Espanya: Països Catalans!" o "Contra l'imperialisme, Independència i Socialisme!".Un cop desconvocada la cercavila s'ha continuat amb la Xerrada a càrrec del membre de la CUP de Berga i historiador, Abel Caldera, on hi han assistit una trentena de joves. El ponent ha definit amb diferents exemples donats al llarg de la història que és un Genocidi (fent especial èmfasis del dut a terme pels espanyols al centre i sud d'Amèrica fa 500 anys) i que és el feixisme i els diferents tipus d'aquest.

 

En acabar s'ha seguit amb el sopar popular i el concert de Pep Roig (jove cantautor políticament compromès amb la llibertat dels Països Catalans) on hi han assistit una cinquantena llarga de joves. Tant la xerrada com el sopar popular i el concert, s'han acabat fent al Casal Popular La Guitza, i no a la Pl. Pep Ventura, degut a la pluja.

 

Des de l'Assemblea de Joves valorem molt positivament el desenvolupament de la jornada de denúncia, i la resposta del jovent Santcugatenc.

 

Amb totes les nostres forces continuarem lluitant des del nostre poble, en la conscienciació i dinamització del jovent, per un Sant Cugat i uns Països Catalans lliures i socialistes.

 

Visca la terra!

 

Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC-CAJEI)

 

 

12 d'Octubre a Lleida

Comunicat de Premsa

 

Precinten amb cadenes els accesos de la Catedral nova de Lleida en motiu dels actes de celebració de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil.

 

La matinada d'avui dijous 12 d'octubre, un grup de ciutadans han procedit a encadenar els accesos de la Seu nova de Lleida, escenari cada any dels actes d'homenatge a la patrona de la Guàrdia Civil.

 

El 12 d'Octubre, Dia de la Hispanitat, se celebra el triomf de l'imperialisme, del genocidi i de l'extermini i repressió envers els pobles indígenes de l'Amèrica Llatina.

 

No estem disposades a acceptar la celebració d'una data que se'ns ha imposat i el simbolisme de la qual passa avui per la imposició de la bandera i de la llengua espanyoles i de les institucions foranies estatals que ens neguen la nostra realitat i identitat com a poble.

 

Igualment, la presència de l'Exèrcit espanyol a la nostra ciutat, a travès dels cossos de la Guàrdia Civil, representa als nostres carrers els 300 anys d'ocupació espanyola; negació dels nostres drets col·lectius i repressió política i cultural.

 

En motiu de la celebració dels actes d'homenatge a la Guàrdia Civil i a la seva patrona, ciutadans de Lleida hem volgut manifestar el rebuig a la presència dels cossos armats espanyols a la nostra ciutat a través del precinte amb cadenes de la Catedral, on es realitza cada any aquesta celebració.

 

El 12 d'octubre, res a celebrar.

Fora les forces d'ocupació.

Països Catalans, Independència i Socialisme.

 

 

Lleida, 12 d'octubre de 2006

 

 

Imatges i Cartells del 12 d'Octubre

Manifestació a Sant Cugat

 

Sopar a Sant Cugat

 

El 12 d'octubre a Vilanova també es fa classe

 

Retirada de placa falangista durant la cercavila celebrada a Vilanova i la Geltrú

 

Cercavila a Vilanova

 

Cercavila a Vilanova

 

Cercavila a Vilanova

 

Cartell dels actes de l'Eixample

 

Cartell dels actes a Sitges

 

Cartell dels actes a vilanova i la Geltrú

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7