CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Campanya anual: Els tres joves de Gràcia

 

L'abril de 2002, un jove barceloní va ser detingut acusat de cremar un caixer automàtic. Aprofitant aquesta detenció, la policia va arrestar 7 joves més acusant-los, sense proves, de formar un suposat grup per atacar caixers bancaris, tot i que entre alguns d'ells no es coneixien.

 

El primer detingut va passar un mes a la presó de joves de la Trinitat. Després de diverses mobilitzacions al carrer, va ser posat en llibertat. Dels altres detinguts, 4 eren menors d'edat i van sortir en llibertat sense càrrecs després de passar unes hores a comissaria.

 

Els altres tres detinguts són de l'Assemblea de Joves de Gràcia. Aquests tres joves no tenien cap relació amb els altres detinguts i, malgrat que no hi ha cap prova inculpatòria, van sortir en llibertat amb càrrecs. Durant la seva detenció van patir agressions físiques, amenaces i vexacions. És per això que, en sortir, van posar una denúncia per maltractaments i detenció il·legal als policies que els van arrestar. En aquests moments, els tràmits judicials fruit d'aquesta denúncia estan en curs. A més, mentre es trobaven detinguts a la comissaria de Via Laietana, la policia va aprofitar per escorcollar (de manera il·legal, ja que no van permetre que cap testimoni presenciés l'escorcoll) el Casal Popular de Gràcia, seu de l'Assemblea de Joves, d'on només es van emportar material propagandístic i informatiu.

 

Tots aquests fets mostren una clara voluntat de la brigada policial d'informació d'aprofitar la detenció del primer jove per criminalitzar la feina que està fent des de ja fa set anys l'Assemblea de Joves a Gràcia.

 

Per si no n'hi hagués prou amb els informes policials desfassats que pretenen criminalitzar l'Assemblea de Joves de Gràcia i amb tot el seguit d'irregularitats que s'han comès, ara el cas, després d'un llarg tràmit administratiu, serà jutjat a l'Audiència Nacional espanyola. Cal remarcar que l'únic argument amb què es basa el jutge per implicar els tres joves graciencs són les unes declaracions extretes sota tortura al primer dels detinguts, que també va patir maltractaments durant els dies que va estar arrestat.

 

Desde la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) volem denunciar el cas que portarà tres companys nostres a un judici injust a l'Audiència Nacional espanyola víctimes d'un muntatge policial per acabar amb la lluita del jovent independentista i socialista. Per tot això, hem decididit engegar una campanya de difussió del cas arreu de les comarques on hi ha Assemblees de Joves, així com col·laborar amb la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, que és qui porta el cas.

 

 

 

- Els fets més detalladament

 

- Cartells

 

- Imatges

 

Per més informació visita la pàgina web del cas: http://www.tresdegracia.net

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7