CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

ESPECIAL 25 D'ABRIL

Manifest:

 

Ara més que mai, un únic objectiu:

Independència i Socialisme

 

Tres-cents anys després de la desfeta a Almansa, el jovent català som plenament conscients que el País Valencià necessita alliberar-se de les cadenes de l'espanyolisme i del capitalisme més salvatge i cruent. Enguany, tenim l'oportunitat de fer memòria històrica commemorant els tres segles d'ocupació militar espanyola, un fet històric que el jovent català seguim tenint molt present en ple segle XXI.

 

Tres segles d'opressions

 

Des de la pèrdua dels nostres privilegis forals l'any 1707, el País Valencià ha hagut de sofrir opressions i imposicions de tota mena sota administració espanyola. La castellanització cultural i lingüística del nostre país s'evidencia en el fet que el català és, ara mateix, una llengua minoritària i minoritzada, desprestigiada socialment i arraconada a consciència per la classe política espanyola. No només això; durant aquests tres segles d'opressió borbònica, la classe treballadora catalana ha estat despullada de la llibertat a triar un model econòmic satisfactori per als nostres interessos com a poble. L'Estat capitalista espanyol ha fet del lliure mercat i del màxim benefici l'expressió màxima d'un liberalisme excloent, sectari i egoista.

 

A hores d'ara, en un context de globalització de l'economia neoliberal, el nostre país s'enfronta a qüestions tan importants com la precarització en l'àmbit laboral, la discriminació sexista que patim les dones com a conseqüència d'un sistema patriarcalista, la destrucció incessant del nostre territori i dels nostres paratges naturals amb la connivència d'institucions polítiques aliades amb empresaris corruptes, la revifalla imminent dels discursos neofeixistes que, en el cas del País Valencià, s'amaguen sota el paraigües del regionalisme blaver, i la prosperació de noves formes de violència, càrrega i repressió parapolicial.

 

L'any 1978, la classe política espanyola erigia una nova constitució malanomenada democràtica i hereva directa del franquisme. Les poltrones de les institucions valencianes, a partir d'aquell moment, van ser ocupades pels representants d'uns partits d'ordre espanyol i burgès, que han perpetuat en el temps una sèrie de textos legals, els estatuts, subordinats a la Carta Magna. La burgesia espanyola, amb la inestimable ajuda de la burgesia local i regional, ha imposat a les classes populars una consciència d'autonomia encaixada dins de l'Estat espanyol per legitimar el seu mercat estatal i la unitat indivisible d'Espanya. Aquest discurs troba l'acomodament a diari en els mitjans de comunicació públics, capbussats en silenciar les expressions rupturistes amb el marc constitucional actual i amb el mode de producció vigent. Radiotelevisió Valenciana (RTVV) juga un paper més que important en aquest control ideològic de les masses, tot censurant els moviments socials i els discursos polítics dissidents.

 

Paral·lelament a les imposicions patides pel nostre país, des de l'any 1707, la resistència popular a l'ocupació política espanyola (prenga la forma que prenga) no ha claudicat mai i continua enfortint-se a dia d'avui.

 

La CAJEI: esperit de lluita

 

La CAJEI és un dels molts projectes nacionals que opera en el marc dels Països Catalans amb una política d'acció directa i contundent contra les institucions polítiques espanyoles i franceses, que han fet de la nostra terra una sucursal del seus projectes imperialistes. Malgrat els escassos mitjans per fer-nos sentir, des de la CAJEI pensem que la clau d'una vertadera transformació política i social rau en la lluita organitzada del jovent per la independència dels Països Catalans i per la construcció d'un sistema econòmic socialista capaç de satisfer les necessitats del poble català. Apostem, així mateix, per eixir al carrer cada 25 d'abril i per recuperar la memòria històrica del nostre poble amb una concepció combativa i rebel de la lluita, sempre avançant cap a la unitat popular i cap a l'enfortiment de les estructures de contrapoder popular.

 

Des del 25 d'abril del 1707 fins el 25 d'abril d'enguany, han estat moltes les persones i col·lectius que no han dubtat a defensar els nostres drets com a poble per tots els mitjans possibles. L'any en què complim tres segles d'història imposada, ens és necessari lloar l'actitud compromesa de molts companys i companyes que han defensat els nostres valors com a poble. Les properes generacions de l'independentisme català haurem de continuar treballant de valent si volem accedir definitivament a l'autodeterminació dels Països Catalans. Ens caldrà constància i molta força. La victòria només serà possible si ens mantenim fermes al voltant del nostre únic objectiu: Independència i Socialisme!

 

Visca el País Valencià!

Visquen els Països Catalans!

Visca la Terra!

 

Cartells:

 

 

 

 

Crònica i imatges de les manifestacions en motiu del 25 d'abril :

 

La CAJEI participa activament en la diada del 25 d'abril a Xàtiva i València

Desenes de joves d'arreu dels Països Catalans van participar ahir, 5 de maig de 2007, en la multitudinària manifestació que va celebrar-se a València amb motiu dels 300 anys de la batalla d'Almansa i de l'ocupació espanyola. El gruix del jovent va participar a la marxa donant recolzament als blocs de la CAJEI i de Maulets, que van eixir al carrer unitàriament sota el lema “300 anys després, el jovent continuem lluitant”. La manifestació va eixir de la Plaça Sant Agustí de València i va recórrer el centre de la ciutat des de les sis de la vesprada fins les vuit de la nit.

 

Amb el lema “Ara més que mai, un únic objectiu: Independència i Socialisme”, la CAJEI va clamar durant tot el recorregut per l'autodeterminació dels Països Catalans, pel socialisme i l'alliberament del poble treballador català i per la llibertat dels presos i les preses polítiques catalanes. La CAJEI va desplegar diferents pancartes durant el recorregut i va realitzar diverses pintades a institucions bancàries del centre de la ciutat.

 

La manifestació va cloure al principi del carrer Colón, molt a prop de la plaça de bous, on la CAJEI i Maulets van celebrar un acte polític unitari. En ell, va tindre la paraula Vicent Martí, activista i llaurador d'agricultura ecològica a l'Horta de València, un jove de Yesca, la joventut castellana i revolucionària, dos joves de l'esquerra abertzale, i una jove valenciana que va llegir el manifest del jovent independentista català. Des de Castella i Euskal Herria es va apel·lar a la solidaritat entre els pobles i a mantenir ben viva la lluita per la independència i el socialisme. L'acte va cloure amb la crema d'una bandera espanyola i una altra francesa, i amb el toc de la Muixeranga.

 

Manifestació a Xàtiva

 

La manifestació a València no va ser l'únic acte d'ahir. Al matí, la CAJEI, Maulets i Endavant van eixir conjuntament a la ciutat de Xàtiva, bastió de la resistència maulet fa tres-cents anys. Al voltant de sis-centes persones van donar recolzament a aquesta manifestació que portava per lema “1707-2007: ocupades, però no vençudes”. Durant el recorregut, es van despenjar pancartes en diferents llocs i es va realitzar una performance al costat de la immobiliària Llanera. L'acte va acabar amb els mateixos parlaments que tindrien lloc a la vesprada.

 

La manifestació a Xàtiva va comptar amb la presència d'un reduït nombre de nazis arribats d'altres ciutats que van provocar i intimidar els manifestants en alguns trams del trajecte. El veïnat de Xàtiva, que va contemplar aquestes provocacions, va rebutjar l'actitud dels feixistes i la de la policia, en total connivència amb els nazis.

 

Imatges:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7