CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Vinaròs, Lleida, València i Barcelona... el jovent volem viure dignament: apostem per la unitat, apostem pel socialisme!

La CAJEI ha participat enguany en les mobilitzacions de Vinaròs, Lleida, València i Barcelona per commemorar l'1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora. Rere el lema "El jovent volem viure dignament, el jovent apostem pel socialisme", les vora 40 Assemblees de Joves d'arreu del país han participat en les manifestacions unitàries i en desenes d'actes i esdeveniments locals per reivindicar el respecte als drets dels i les treballadores dels Països Catalans i del món. Evidentment, la detenció i empresonament d'en Franki han macat també l'1 de maig de 2008, durant el qual s'ha reivindicat la seva posada en llibertat immediata.

 

LES CRÒNIQUES:

 

Vinaròs contra la sinistralitat

Al voltant d'una cinquantena de persones s'ha concentrat al migdia a la Plaça 1 de maig de Vinaròs (El Sénia) per denunciar la sinistralitat laboral i les injustícies socials a què els treballadors i les treballadores estem sotmesos. S'ha recordat que l'any 2007 van perdre la vida 1.097 treballadors arreu de l'Estat espanyol als seus llocs de treball, fet que palesa que la seguretat laboral no és un principi en la llista d'obligacions de la classe política actual. En l'acte a Vinaròs, la CAJEI ha participat juntament amb altres organitzacions com la COS o l'Aplec del Sénia. Hi ha hagut parlaments, consignes i lectura de poesies.

 

A València pel socialisme

Com cada any, l'Esquerra Independentista s'ha manifestat pels carrers de València darrere la pancarta de la COS. El jovent independentista i socialista de la CAJEI ha participat activament d'aquesta marxa i ha exhibit una pancarta amb el lema "El jovent volem viure dignament. Apostem pel Socialisme". Durant el recorregut, s'han cridat diferents proclames a favor del socialisme i de la solidaritat obrera. Al parlament final, els companys i les companyes de la COS , han denunciat la nova mesura del PP valencià de fer signar als nouvinguts un "compromís d'integració". De fet, una de les consignes més cridades a la manifestació ha sigut la d'enfortir l'acolliment de l'immigrant i la de fer fora l'ocupant.

 

A Barcelona, el jovent més actiu que mai

La mobilització del 1r de Maig de Barcelona ha tornat a fer un pas endavant tant a nivell qualitatiu com quantitatiu. Diversos milers de persones van  trobar-se a les sis de la tarda de la plaça Universitat i durant gairebé dues hores es van manifestar pels carrers de Barceona, donant la manifestació per desconvocada en arribar a la rambla del Raval. Sindicats de tots els colors, treballadors en lluita de diversos centres de treball, immigrants organitzats pels seus drets, col·lectius de l'esquerra independentista, organitzacions i moviments socials de la ciutat i centenars de persones a títol individual van decidir ahir manifestar-se al centre de Barceolona. La CAJEI va protagonitzar, junt al dels immigrants, un dels blocs més actius de tota la manifestació, sense parar de cridar lemes i consignes contra la precarietat laboral i el terrorisme patronal, pels drets de la classe treballadora i contra l'imperialisme de l'Europa capitalista. Rere una pancarta que resava "El jovent volem viure dignament, el jovent apostem pel socialisme", el bloc de la CAJEI també es va caracteritzar per ser el més jove de tota la mobilització.

 

A Lleida, un any més, dignitat i lluita!

A Lleida dos centenars de persones van donar suport a la manifestació convocada ahir per la CGT. Rere el lema unitari "Només hi ha un camí: dignitat i lluita" els i les manifestants van acudir a la mobilització amb diverses pancartes. Les Assemblees de Joves van anar també a la manifestació de Lleida amb el lema d'enguany per commemorar l'1 de maig i recordar que "el jovent apostem pel socialisme". Les 200 persones que es van mobilitzar a Lleida van mostrar, sobretot, un incansable esperit de lluita, alçant la veu en tot moment per cridar les consignes pròpies de la diada dels i les treballadores dels Països Catalans i del món.

 

Tarragona: Unes dues-centes persones participen en la manifestació alternativa del Primer de Maig [extret de pobleviu.cat]
Un any més, diferents sindicats i col·lectius convocaren la manifestació anticapitalista del Primer de Maig a Tarragona. La manifestació sortí de la Plaça Imperial Tarraco i recorregué diferents carrers de la ciutat, per acabar a les portes de l'Ajuntament, a la Plaça de la Font. L'edició d'enguany va estar marcada per l'empresonament la mateixa setmana del Franki de Terrassa. Per aquest motiu, durant el recorregut s'enganxaren cartells de solidaritat amb el Franki i es desplegà una gran pancarta en una façana d'un immoble de la Rambla Nova. Els parlaments dels diferents sindicats presents tancà l'acte a les portes de l'Ajuntament.

 

--

 

 

Acció de l' Assemblea de joves l'Espart

 

Des de l'assemblea de joves l'Espart (València), volem denunciar la situació d'una vintena de companys africans els quals es troben a la presó, amb condemnes de dos anys i amb una fiança de 3000 euros (xifres aproximades) per intentar guanyar-se la vida, no com desitgen ja que no tenen oportunitat, sinó com els deixen, és a dir venent cd's.

 

Altres companys immigrants, que no tenen els papers que imposa l'estat, van a parar a centres d'integració, els quals únicament són presons encobertes per l'estat en les quals les condicions de vida són inhumanes i terribles, on estan sotmesos a la pressió i amenaça de la deportació.

 

Molts d'aquestos companys, els que tenen sort d'estar al carrer, són utilitzats per els sindicats CC.OO i UGT per a encapçalar les seues manifestacions donant-les esperances per a després aprovar lleis tan “justes” com la de estrangeria, des de l'assemblea de joves l'Espart volem donar suport a tots els companys/es immigrants que agafen la via de l'organització formant els seus propis sindicats i fomentant vies de treball amb altres sindicats i organitzacions que lluiten per l'alliberament de la classe obrera, també des de l'assemblea anem a sumar-nos des de els nostres marcs d'actuació a fomentar aquesta lluita per la dignitat de la classe obrera.

 

Autòctona o estrangera la mateixa classe obrera!
Contra els sindicats reformistes i traïdors, organitza't i lluita

 

Assemblea de joves l'Espart (València)

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7