CAJEI - Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Manifest:

 

Ara i sempre, el jovent pel socialisme!

 

Avui, 1 de Maig de 2007, milers de persones als Països Catalans seguim sortint al carrer, exigint i defensant els drets que ens pertoquen com a treballadors i treballadores de tots els sectors productius del nostre país: lluitem per uns salaris dignes, per un treball segur, per l'abolició de les morts laborals, contra l'atur i, també, per eradicar les míseres condicions i el tracte esclavista que encara reben milions de persones a tot el planeta.

 

Aquí, a casa nostra, dones, joves i immigrants som els qui més patim la pressió dels propietaris i de les multinacionals guiades per l'avarícia i per l'ànim de lucre. Cobrem menys, treballem més hores i ho fem en feines més insegures.

 

Còmplices i culpables d'aquesta situació són els grans sindicats espanyols sorgits dels pactes amb la patronal: CCOO i UGT. Ells són els qui s'han doblegat als seus interessos, venent els nostres drets sense pietat i provocant conseqüències tan tràgiques com la legalització del treball temporal, insegur i precari, acceptant acomiadaments massius com el que afectà als treballadors de SEAT, col·laborant en la deslocalització de factories com la de Mimiwat, callant davant la situació de milers de joves becaris i en pràctiques o redactant la nova i nefasta Reforma Laboral espanyola, que abasta de més facilitats a l'empresariat català i multinacional per augmentar els seus beneficis. Sempre en detriment dels nostres drets i accelerant el debilitament i la divisió dels treballadors i treballadores dels Països Catalans .

 

I és precisament aquí on entra en joc el nostre paper: el paper del jovent. Nosaltres som el futur país. I només nosaltres podem defensar els nostres drets. Nosaltres tenim el temps i la capacitat per crear una alternativa sindical forta, unitària, i combativa. Som nosaltres, i només nosaltres, els i les que podem començar a trencar amb el pensament únic promogut per les estructures econòmiques i socials liberals i capitalistes.

 

El futur està a les nostres mans, però caldrà treballar fort i de valent. Haurem d'abocar tots els nostres esforços en contraposar les nostres idees, les idees i les exigències del jovent, a la propaganda de masses, als interessos del capital i de les classes benestants.

 

Des de la CAJEI i des d'avui mateix, volem posar les bases d'aquest futur. Posem sobre la taula les nostres exigències i comencem a treballar per bastir una alternativa juvenil capaç d'incidir sobre les consciències de la societat catalana.

 

Contra el treball temporal. Contra els contractes escombraria. Contra les discriminacions de sexe i de gènere. Contra la generalització de la precarietat. Contra la sobrexplotació dels països subdesenvolupats. Contra les morts al treball. Contra els acomiadaments injustificats. Contra la inseguretat en el nostre lloc de treball.

 

Només tenim una solució, només tenim una alternativa

Ara i sempre el jovent pel Socialisme!

 

CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista)

1 de maig de 2007

 

Cartell:

 

 

 

Crònica de la manifestació a Barcelona:

 

El passat dimarts 1 de Maig, dia de la classe treballadora, unes 3.000 persones es van manifestar pels carrers de Barcelona en defensa dels seus drets com a treballadors i treballadores. A la manifestació van assistir col·lectius d' immigrants, treballadors en lluita, sindicats com co.bas, la Intersindical Alternativa de Catalunya o el sindicat del ferrocarril, així com altres col·lectius anticapitalistes i solidaris amb Oxaca, Palestina i Bolívia, que també van voler alçar la veu i fer sentir les seves reivindicacions en un dia com aquest. Com cada Primer de Maig, l'Esquerra Independentista en general i la CAJEI en particular també hi vam ser presents. Sota el lema "Contra el capitalisme, organització obrera", vam aplegar més de mig miler de persones. Durant tota la manifestació es van cridar lemes en contra la precarietat, de les Empreses de Treball Temporal o dels pactes dels dos grans sindicats, CCOO i UGT, amb la patronal i amb els partits polítics del poder.

 

Durnt tota la manifestació es va encartellar i pintar, especialment les caixes i bancs o expressions i símbols del capitalisme i de
les desigualtats. La manifestació va començar a quarts de sis de la tarda a Plaça Universitat, va baixar per Ronda Sant Antoni, Paral·lel i finalment va acabar a la Rambla del Raval, on es van fer els parlaments.

 

 

Crònica de la manifestació a València:

 

Al voltant de 150 persones han participat en el bloc de l'Esquerra Independentista en la manifestació convocada aquest 1r de maig a la ciutat de València. La CAJEI, amb una pancarta de pals ben visible que mostrava el lema "Ara i sempre, el jovent pel socialisme", ha eixit al carrer junt amb la COS, Endavant, Maulets, SEPC, MDT, PSAN, i altres col·lectius com l'Assemblea de Valencians i Valencianes de Montcada de L'Horta, l'Assemblea Independentista de Godella, l'Ateneu Popular del Carme, Antifeixistes de L'Horta, l'Associació de Veïnes i Veïns de Benimaclet... El bloc de l'Esquerra Independentista portava per lema "Precarietat? No, gràcies. Defensem els nostres drets i la nostra dignitat". La manifestació ha començat a les 11:30 del matí a la Plaça de Sant Agustí.

 

La COS (Coordinadora Obrera Sindical), a més, ha anat amb una pancarta unitària amb CGT-CAT, l'STEPV-IV, la CTPV i el Sindicat Ferroviari. E total, aquest bloc, ha sumat vora 700 persones.

 

Crònica de la Manifestació a Lleida:

 

 

Avui, 1 de maig, a les Trinxeres, l'Assemblea de Joves de Lleida, el casal Ocell Negre, CGT, CUP i Suport Ponent, han convocat una manifestació unitària,a Lleida, sota el lema: 1r de maig, surt al carrer a defensar els teus drets.

 

La manifestació que ha contat amb més d'un centenar de participants s'ha iniciat a la plaça del Treball i ha finalitzat a la plaça Sant Joan. Per concloure l'acte s'ha llegit el manifest unitari.

 

Per la seva part l'AJLL ha portat durant tot el recorregut una pancarta on s'hi podia llegir: Ara i sempre el jovent pel socialisme.

 

 

 

Actes en motiu del 1 de Maig a Vilanova i la Geltrú:

 

El passat dia 30 d'abril, va tenir lloc a la capital del Garraf un acte en motiu del primer de maig. Una manifestació,cercavila organitzada per Endavant-Vng, Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú i el CSOA La Soga.

 

La manifestació va començar passades les set del vespre de dilluns 30 i va recórrer els carrers més cèntrics de la vila. En tot moment es van cridar consignes a favor dels i de les treballadores en lluita,contra les deslocalitzacions i els tancaments d'empreses, que enguany han augmentat al nostre territori.,contra el capital i els seus interessos.

 

També es van encartellar bancs, immobiliàries i es va atacar amb pintura una empresa de treball temporal (Addecco situada al carrer Llibertat) còmplice de la nostra precarietat i dels contractes precaris que ens sotmeten a l'ofegament i a que molts treballadors i treballadores no puguin arribar a finals de mes amb unes condicions mínimes.

 

La cercavila va finalitzar a la plaça de la vila on allà es va desconvocar.

 

CAJEI. Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

copyleft 2004

- deal7